Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Persservice/PR

Op deze pagina's vindt u korte informatie over floorball/unihockey en informatie over de wereldkampioenschappen en de nationale teams in het bijzonder. Voor uitgebreide informatie over de nationale teams wijzen we u door naar de nationaal team pagina's. Voor uitgebreide informatie over floorball verwijzen wij u door naar de pagina's onder menuoptie 'Floorball/unihockey'.

Contact

Persservice NeFUB
Wattbaan 31-49
3439 ML Nieuwegein
tel: 030 - 75 138 31


Persarchief

Floorball heeft al diverse malen de publiciteit gehaald. Kom je artikelen tegen in kranten e.d. die hier nog niet vermeld staan, stuur ze dan op naar het postadres of scan ze in en stuur ze per e-mail.

Wat is floorball?

logo iff (6,3 kb)Floorball, (internationaal ook wel unihockeyl, Innebandy, Salibandy genoemd) is ťťn van de snelst groeiende sporten van Europa. Vanuit een grote populariteit in ScandinaviŽ (in Zweden is floorball -innebandy- de grootste sport na voetbal!), is de sport nu hard bezig heel Europa te veroveren. Floorball is een snelle en dynamische teamsport, gespeeld op een veld omgeven door boarding, die het midden houdt tussen ijshockey en zaalhockey. De belangen van het floorball in Nederland worden behartigd door de NeFUB, de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond.

De IFF (International Floorball Federation) heeft een promotiefolder gemaakt met wat algemene informatie. Deze folder is elektronisch verkrijgbaar in PDF-formaat.


Statistieken (ultimo 2006)

  • Aantal spelers Nederland: 750
  • Aantal clubs Nederland: 19
  • Aantal spelers wereldwijd: 300.000 (ultimo 2005) 
  • Aantal landen waar floorball gespeeld wordt: 38
  • Internationale bond: International Floorball Federation, aangesloten bij GAISF


 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 


© Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl