Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Scheidsrechters en Officials

Tijdens de wedstrijd zijn de scheidsrechters samen met de coaches en sporters verantwoordelijk voor een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Maar met enige regelmaat wordt een aantal scheidsrechters tijdens of na de wedstrijd geconfronteerd met kritiek op hun functioneren en dit leidt soms tot agressief gedrag.

Dit ongewenste gedrag tegen scheidsrechters wil de NeFUB zoveel mogelijk voorkomen en aanpakken. Een belangrijke onderdeel is het verhogen van spelregelkennis bij sporters, scheidsrechters, trainers en toeschouwers en het effectief toepassen van spelregels voor een sportief gedrag.

De verenigingen worden geholpen om wedstrijden eerlijk en sportief te laten verlopen. Verenigingen worden begeleid om arbitragebeleid een vaste plek te geven binnen de vereniging, krijgen hulpmiddelen voor de begeleiding van scheidsrechters en krijgen ondersteuning voor het opzetten van spelregelkennis activiteiten.

De NeFUB vraagt extra aandacht voor arbitrage door jaarlijks de “Week van de scheidsrechter” te organiseren en elke (competitie)maand een scheidsrechter te eren door de “Scheids van de Maand”. Middels deze activiteiten kunnen verenigingen hun scheidsrechters waarderen voor hun inzet.

Om de verenigingen te ondersteunen heeft de NeFUB de volgende middelen:
1. Clubarbitrage
2. Mentale weerbaarheid
3. Scheidsrechterscoaches
4. Week van de Scheidsrechter
5. Top 10 ergernissen onderzoek 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 


© Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl