UPDATE 15 MAART – Alle floorballwedstrijden en -activiteiten t/m 6 april afgelast

UPDATE 15 MAART
In navolging van de uitbreiding van overheidsmaatregelen die op zondag 15 maart zijn aangekondigd, gelast ook de NeFUB alle floorballwedstrijden en -activiteiten af tot en met 6 april 2020.

Waar eerder door ons ‘slechts’ het advies gegeven werd om clubgerelateerde activiteiten, zoals trainingen, af te gelasten, is dat nu onderdeel van de maatregelen. Sluit de deuren van de sportvereniging tot en met 6 april en gelast alle activiteiten in deze periode af.

Wanneer er zekerheid is over wanneer er weer gespeeld en getraind kan worden, zal de NeFUB zich beraden over een eventueel vervolg van de verschillende competities. Uitsluitsel hierover zal naar alle waarschijnlijkheid niet vóór 6 april komen. Uiteraard wordt hierover via e-mail aan verenigingen en via deze website gecommuniceerd.Bericht 12 maart
Gisteren meldden wij jullie nog dat komend weekend alle floorballwedstrijden buiten Noord-Brabant doorgang zouden vinden. De situatie verandert inmiddels echter elke dag en ook de NeFUB heeft vanmiddag de persconferentie van de overheid gevolgd. De aangekondigde maatregelen hebben ertoe geleid dat de NeFUB de volgende maatregel neemt:

Alle floorballwedstrijden en -activiteiten die gepland zijn tot en met 31 maart 2020 worden geannuleerd. 
 

Deze maatregel geldt voor alle teams en alle competities, ook wanneer op een bepaald moment op een bepaalde locatie minder dan 100 personen aanwezig zouden zijn. De NeFUB adviseert verenigingen dezelfde maatregel te nemen met betrekking tot clubgerelateerde activiteiten zoals trainingen. We benadrukken echter dat die beslissing aan de vereniging is en adviseren in elk geval de adviezen van de (lokale) overheid op te volgen.

Wanneer de maatregelen aflopen gaat de NeFUB bekijken of floorballwedstrijden na deze datum volgens planning doorgang kunnen vinden en of (en in hoeverre) de competities vervolgd worden. We hopen op jullie begrip voor het feit dat we daar op dit moment nog geen beslissing over kunnen nemen.

Helaas is niet duidelijk of de maatregelen die de overheid bekend heeft gemaakt na 31 maart ook nog nodig zijn. De adviezen en maatregelen van het RIVM zijn gericht op het inperken dan wel vertragen van de uitbraak van het coronavirus. De NeFUB ondersteunt dat, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Wanneer nieuwe maatregelen noodzakelijk zijn volgt de NeFUB de adviezen van het RIVM en NOC*NSF en zullen verenigingen daar via de website en per mail van op de hoogte worden gebracht.

Voor vragen over het coronavirus en je eigen gezondheid raden we aan de Vragen & Antwoorden-pagina van het RIVM te lezen of contact op te nemen met het landelijk informatienummer. Voor floorballspecifieke vragen die hierboven niet zijn beantwoord kan contact opgenomen worden met info@nefub.nl.