Data en locaties NK Jeugd, bekerfinales & competitiefinales

De data en locaties voor het NK Jeugd, de finales van de Nederlandse Loterij Cup (dames en heren) en de competitiefinales (dames en heren) zijn bekend!

Zaterdag 9 mei 2020

Waar?
Sporthal Nieuw-Welgelegen, Utrecht
Wat? 
* NK voor C-jeugd
* Finale Nederlandse Loterij Cup dames
* Finale Nederlandse Loterij Cup heren

In de oorspronkelijke seizoenskalender stond dit weekend niet vermeld als finaleweekend, maar het weekend van 23/24 mei. In het weekend van 9/10 mei vindt het WFC voor dames U19 plaats. Helaas heeft het Nationaal Damesteam U19 zich hiervoor niet geplaatst, waardoor dit weekend vrij is gekomen. Omdat 23/24 mei het Hemelvaartweekend is en verwacht wordt dat veel potentiële deelnemers aan het NK Jeugd andere bezigheden hebben, is besloten om deze te verplaatsen naar 9 mei.

Zaterdag 16 mei 2020 

Waar?
Sporthallen Zuid, Amsterdam
Wat?
* NK voor D- en E-jeugd
* Competitiefinale dames
* Competitiefinale heren

Op deze dagen zullen ook de promotie-degradatiewedstrijden in de herencompetitie gespeeld worden. Wanneer dat exact zal zijn wordt bepaald nadat de teams die deze wedstrijden gaan spelen bekend zijn. De teams worden daar tijdig over geïnformeerd. 

NK A/B-jeugd

Het NK voor A/B-jeugd is niet opgenomen in het programma en zal vooralsnog niet plaatsvinden in 2020. Er heeft zich geen vereniging aangemeld voor de organisatie hiervan.
De NeFUB heeft alleen een aanmelding ontvangen van vereniging FB Agents voor de organisatie van het NK voor D- en E-jeugd een heeft besloten om deze te combineren met de competitiefinales. Voor het NK voor C- en A/B-jeugd is geen aanmelding ontvangen. De NeFUB is los daarvan wel verantwoordelijk voor de organisatie van de bekerfinales en heeft hiervoor Sporthal Nieuw-Welgelegen in Utrecht beschikbaar gevonden. Omdat op deze locatie wél ruimte is voor een NK voor C-jeugd, geen ruimte is voor een NK voor A/B-jeugd en de NeFUB prioriteit heeft aan de jongere jeugd, is vereniging UFC Utrecht gevraagd of zij samen met de NeFUB de organisatie van de combi bekerfinales en NK voor C-jeugd op zich wilden nemen. Daar heeft de vereniging positief op gereageerd waardoor het NK voor C-jeugd gelukkig wel doorgang kan vinden.

Wanneer een vereniging alsnog het NK voor A/B-jeugd wil organiseren, is zij van harte welkom om zich vóór 1 maart 2020 aan te melden bij de NeFUB via info@nefub.nl. Organisatie van het NK voor A/B-jeugd op 9 of 16 mei en/of in combinatie met seniorenfinales is helaas niet meer mogelijk. De verdere keuze voor een datum en locatie van het NK voor A/B-jeugd is dan in overleg met de NeFUB aan de betreffende vereniging.