Floorball in coronatijden

Door de versoepeling van de maatregelen is het weer mogelijk om buiten te sporten. Sinds 29 april mogen kinderen tot en met 18 jaar buiten sporten en inmiddels geldt dat ook voor iedereen ouder dan 18 jaar!

Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat zij met inachtneming van de hygiënemaatregelen in de buitenlucht mogen sporten. Voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar geldt hetzelfde, met daarbij de ‘beperking’ dat zij te allen tijde 1,5 meter afstand moeten houden. De regels voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar gelden sinds maandag 11 mei ook voor iedereen ouder dan 18 jaar. Ook volwassenen mogen vanaf dan dus met inachtneming van 1,5 meter afstand buiten sporten.
Voor iedereen geldt: trainingen zijn toegestaan, wedstrijden, competities en toernooien blijven verboden. Kleedkamers en kantines blijven gesloten.
Uiteraard geldt nog steeds dat of en waar het mogelijk is om buiten te sporten per gemeente verschilt. Neem voor een dergelijk initiatief dan ook altijd contact op met de gemeente en vraag na wat de mogelijkheden en regels waar de vereniging zich aan moet houden zijn.

NOC*NSF heeft met verschillende partners een ‘Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd’ opgesteld. Hierin staat voor elke doelgroep (bestuur, sporters, ouders, trainers, etc.) beschreven wat de adviezen zijn. Het sportprotocol is te vinden op de website van NOC*NSF. Ze hebben ook een checklist voor het opstarten van een vereniging opgesteld en houden hun pagina met veelgestelde vragen up to date.
Let op: de website van NOC*NSF wordt regelmatig geüpdatet  Je kan het protocol en de checklist downloaden of printen, maar check regelmatig de website van NOC*NSF voor updates.


Thuis aan de slag
Trainer Mario Blom van de Floorball Agents is een Youtube-kanaal gestart. Op dit kanaal vind je allerlei video’s met floorballoefeningen die je thuis kan doen en verschillende uitdagingen. Je vindt het kanaal hier.


Verenigingen aan de slag

Het is ontzettend fijn om te zien dat er op een aantal plaatsen alweer gefloorballd wordt. Zo is in Leek SC Rodenburg gestart met buiten floorballen en zijn ook de jeugdspelers van UFC Utrecht weer begonnen. In Veenendaal zijn via de Facebook-pagina van FC Quicksticks filmpjes gedeeld met leden waarin verschillende oefeningen werden voorgedaan die kinderen thuis konden nadoen. Ook zijn er op die manier verschillende challenges gedeeld. Ook in Nijmegen wordt door leden van de Floorball Flames alweer volop en op afstand buiten getraind.