Informatie (binnenlandse) transfers seniorencompetitie

Nationale transfers
In afgelopen Algemene Ledenvergadering is besloten dat spelers, die van een Nederlandse club naar een andere Nederlandse club verhuizen, een binnenlands transferformulier moeten tekenen en overhandigen aan de NeFUB. Voor de eerste speelronde worden er hiervoor geen straffen uitgedeeld. Alle overtredingen worden wel opgeschreven en onder de loep gehouden voor speelronde 2. De reden voor de milde aanpak is dat deze regel nieuw is en er niets tot weinig naar clubs is gecommuniceerd in aanloop van dit seizoen. Vanaf speelronde 2 wordt er wel streng op gecontroleerd.

De binnenlandse transferformulieren zijn te vinden op de download sectie op de NeFUB site met als naam ‘Formulier Binnenlandse transfers’ en geldt voor alle spelers die voor een andere club uitkomen in de competitie. Ingevulde formulieren kunnen verstuurd worden naar licenties@nefub.nl.

Internationale transfers
Voor alle internationale spelers geldt dat deze door de International Floorball Federation (IFF) goedgekeurd moeten zijn om te mogen spelen in de Nederlandse competitie. Hiervoor is de transferlijst op de IFF-website leidend. Deze lijst is te vinden via deze link.
Ter verduidelijking: als er staat NC (Not completed) is de speler niet inzetbaar. Als een speler niet in de lijst te vinden is, dan is het formulier hoogstwaarschijnlijk niet aangekomen bij de IFF. Mocht dit voorkomen, laat de speler contact opnemen met de betrokken partijen.

Dagtransfers
Dagtransfers dienen vóór aanvang van de wedstrijd zijn ingevoerd in het Clubportaal. Deze zullen automatisch goedgekeurd worden. Achteraf controleert de Transfer- en Licentiecommissie of deze dagtransfers volgens de regels hebben plaatsgevonden.

Jeugdgastlicentie
Jeugdspelers met alleen een wedstrijdlicentie in de jeugdcompetitie hebben sinds dit seizoen de mogelijkheid om uit te komen in de seniorencompetitie onder de zogenaamde Jeugdgastlicentie (JGL). Op deze manier kunnen jeugdspelers een wedstrijd meelopen in de seniorencompetitie en kunnen clubs deze spelers testen. Alle regels omtrent de JGL kun je vinden in het ‘NeFUB wedstrijdreglement 2019′ sectie 3.4.4.

Totdat er een definitieve technische oplossing is, is de volgende procedure voor het aangeven van een JGL. Aan de Transfer- en Licentiecommissie dient een mail met de namen van de betreffende spelers gestuurd te worden. Ook dient er op het wedstrijdformulier JGL achter de namen van de betreffende jeugdspeler(s) te worden gezet. Voor het invoeren van de statistieken komen de spelers dan helaas niet voor. Eventuele doelpunten worden dan alleen toegekend aan het team (dus door slechts T of U in te vullen). Er wordt aan een oplossing gewerkt en wanneer deze gereed is, zal dat gecommuniceerd worden. Excuses voor eventueel ongemak.

Opmerkingen, vragen en problemen?
Mochten er bij het invoeren van transfers (ICT-technische) problemen zijn, laat het even weten aan de Transfer- en Licentiecommissie, dan houden we er rekening mee en proberen we het zo snel mogelijk op te lossen.
Mocht je een mogelijke overtreding van de tegenstander tegenkomen, laat het weten aan de Transfer- en Licentiecommissie. Voor het opleggen van sancties is het getekende wedstrijdformulier leidend. Alle regels omtrent transfers en de competitie staan vastgelegd in ‘NeFUB wedstrijdreglement 2019′.
De Transfer- en Licentiecommissie is momenteel nog bezig om een uitgebreid en duidelijk overzicht te maken van de transfers en veel gestelde vragen. Wegens persoonlijke en technische omstandigheden, heeft dit enige vertraging opgelopen. We hopen dit zo spoedig mogelijk af te ronden en te delen.

Alle vragen en opmerkingen omtrent transfers en speelgerechtigheid van spelers mogen gestuurd worden naar licenties@nefub.nl.