Informatie seizoen 2021-2022

Het is bijna zo ver, de competities gaan binnenkort van start!

Zolang de maatregelen het blijven toelaten, kunnen we eindelijk uitkijken naar het spelen van wedstrijden. Als bond willen wij leden en verenigingen zo goed mogelijk informeren over het reilen en zeilen van komend seizoen. Daarom hebben wij een informatiebrief opgesteld, die naar verenigingen verstuurd wordt. Deze brief open je hier. Op het einde van de brief tref je per competitie een overzicht van de speeldagen en -locaties. Let op: deze kunnen door de beschikbaarheid van de sporthallen veranderen.

Samengevat, willen wij het volgende uitlichten:

  • Ook komend seizoen houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid. Hiervoor volgen wij het Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF. Houd je als speler, scheidsrechter en bezoeker aan deze richtlijnen en aan die van de sportaccommodatie.
  • De loting voor de Nederlandse Loterij Cup is bekend. Deze vind je hier.
  • Het is mogelijk om tot 30 november 2021 extra teams in te schrijven voor de seniorencompetitie.
  • Hierdoor zullen de heren tweede divisie, de dames eerste divisie en de play-offs van de dames eredivisie er komend seizoen anders uit gaan zien.
  • We hebben onvoldoende (bonds)scheidsrechters, waardoor sommige eredivisiewedstrijden aan teams zullen worden toegewezen om te fluiten.
  • Lees je in op de wedstrijdreglementen en op de spelregels van floorball en let op je houding richting de scheidsrechter tijdens wedstrijden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zijn of haar spelplezier behoudt.
  • De A/B jeugd gaat komend seizoen over van grootveld naar de Zwitserse spelvariant, zodat er meer verenigingen mee kunnen doen aan de competitie.

Daarnaast zijn wij verheugd jullie te mogen mededelen dat voor de eerste twee speeldagen van de seniorencompetitie het wedstrijdschema al online staat! We verwachten binnenkort de verdere planning bekend te kunnen maken. Voor de jeugd laat dit nog even op zich wachten, omdat verenigingen tot 12 september nog teams kunnen inschrijven.

Afsluitend nog een opmerking voor de deelnemers aan de Jeugdcompetitie Noord:
Aanvankelijk was speeldag 5 op 11 december 2021 gepland. Op deze dag is er helaas geen sporthal beschikbaar. Dat geldt ook voor 18 december. Daarom is besloten deze speeldag te verplaatsen naar 4 december 2021.

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen jullie een sportief en floorballrijk seizoen toe!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact op via info@nefub.nl of Whatsapp.