Nederlandse Loterij Cup 2019-2020

De voorbereidingen voor de Nederlandse Loterij Cup zijn in volle gang. We delen graag de opzet van het schema en de uitslag van de loting van de eerste ronde voor de heren en de eerste ronde/kwartfinale voor de dames met jullie.

De regels

Vanaf de kwartfinales wordt het bekertoernooi met effectieve tijd gespeeld. Bij eerdere wedstrijden is dit dus níet het geval. Dat betekent dat bij de dames alle wedstrijden met effectieve tijd gespeeld worden. Bij de heren worden na de eerste ronde alle wedstrijden met effectieve tijd gespeeld.

Bij een gelijkspel na de reguliere speeltijd wordt er verlengd: tien minuten met golden goal. Is de stand hierna nog steeds gelijk, dan worden er penalty’s gehouden: vijf per team.

Heren

Voor de Nederlandse Loterij Cup Heren hebben 19 teams zich aangemeld. Dat betekent dat er in de eerste ronde 9 wedstrijden worden gespeeld en dat één team een bye krijgt. De tweede ronde bestaat uit de kwartfinales waarin geen 4, maar 5 wedstrijden worden gespeeld door de overgebleven 10 teams. Bij de loting van de kwartfinales wordt geloot welke twee winnaars na de kwartfinales een tussenronde spelen. Na de tussenronde zijn er nog 4 teams over die een plek hebben verdiend in de halve finales.
De uitslag van de loting van de eerste ronde is hieronder te bekijken.

NeFUB Nederlandse Loterij Cup Heren ronde 1 (23 november)
A. Blue Falcons 1 – Sonics 1
B. UFC Groningen 1 – Sonics 2
C. HSK – Jungle-Speed
D. Hot Flames 1 – UFC Lions
E. Blue Falcons 2 – UFC Utrecht 1
F. UFC Utrecht 3 – Sonics 3
G. FB Agents – UFC Groningen 2
H. Messed Up – Face Off
I. UFC Utrecht 2 – Hot Flames 2
Bye: Tilburg Floorball

Na de eerste ronde zal opnieuw geloot worden voor de kwartfinales op 11 januari. Vervolgens vinden de halve finales plaats op 21 maart en de finale op 16 mei. De datum en locatie van de tussenronde worden in overleg met de betreffende teams gepland.

Dames

Voor het bekertoernooi bij de dames hebben 9 teams zich aangemeld. Dat betekent dat er op de eerste wedstrijddag 4 kwartfinales worden gespeeld en dat één team een bye krijgt. Het team met de bye speelt een tussenronde tegen de winnaar van een kwartfinalewinnaar. De tussenronde wordt gespeeld op de tweede geplande bekerdag op 11 januari, de andere damesteams spelen dan niet. Na de tussenronde zijn er nog 4 teams over in de halve finales op 21 maart waarna op 16 mei de finale plaats zal vinden.
De loting voor de kwartfinales is hieronder te bekijken.

NeFUB Nederlandse Loterij Cup Dames ronde 1/kwartfinales (23 november)
A. UFC Utrecht 3 – Sonics
B. UFC Utrecht 2 – Groningen MU
C. HSK Agents – Face Off
D. Hot Flames 1 – UFC Utrecht 1
Bye: Hot Flames 2

NeFUB Lotto Cup Dames tussenronde (11 januari)
A. Hot Flames 2 – Winnaar wedstrijd A.