Nieuw in 2021-2022: halverwege het seizoen nieuwe teams inschrijven voor de seniorencompetitie

Van meerdere verenigingen hebben wij signalen opgevangen dat het aantal teams dat ingeschreven kan worden in de seniorencompetitie onzeker is, waardoor de deadline van 1 juli voor hen te vroeg is. Dit is een probleem waar in het verleden voornamelijk studentenverenigingen tegenaan liepen. In die (enkele) gevallen keken wij of wij een uitzondering konden maken.

Door de huidige situatie doet dit probleem zich nu echter bij meer verenigingen voor. Dat maakt dat we dit jaar besloten hebben naar een betere oplossing te zoeken. Voor seizoen 2021-2022 wordt het daarom mogelijk om halverwege het seizoen nieuwe teams in te schrijven voor de seniorencompetitie. Deze teams komen te spelen in de heren 2e divisie of dames 1e divisie.

Wat verandert er?

  • Nieuwe teams zullen eind 2021 ingeschreven kunnen worden in de heren 2e divisie of dames 1e divisie. Over het inschrijfmoment zal te zijner tijd gecommuniceerd worden.
  • De competitie van de heren 2e divisie en dames 1e divisie is afhankelijk van het aantal ingeschreven teams. Teams zullen in de eerste 7 speeldagen in ieder geval minstens één keer tegen elkaar spelen.
  • Teams die eind 2021 ingeschreven worden, zullen vanaf speeldag 8 deelnemen aan de competitie van de heren 2e divisie of dames 1e divisie.
  • De heren 2e divisie en dames 1e divisie kunnen groeien naar maximaal 8 teams. Als blijkt dat er meer teams zijn ingeschreven, zal er door de competitiecommissie naar een oplossing gezocht worden.
  • De wijze waarop promotie wordt bepaald, zal op een later moment gecommuniceerd worden.

Wat verandert er niet?

  • Teams kunnen niet tussentijds uit de competitie uitgeschreven worden.
  • De eredivisie en de heren 1e divisie blijven hetzelfde. In deze divisies kunnen teams niet halverwege het seizoen ingeschreven worden.