Coronamaatregelen en competitie najaar 2021

Coronamaatregelen per 6 november 2021

Helaas zijn er afgelopen nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, die per aanstaande zaterdag 6 november in zullen gaan. De NeFUB volgt het Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF en ziet graag dat verenigingen en hun leden dit ook doen. Dat houdt in dat, naast de basismaatregelen, het coronatoegangsbewijs verplicht is voor publiek en sporters van 18 jaar en ouder.

Update: Maatregelen per 13 november 2021

Om het aantal besmettingen af te remmen, zijn wederom nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze gelden vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur:

  • 1,5 meter afstand verplicht, behalve tijdens het sporten
  • Publiek is niet toegestaan
  • Vanaf 18 jaar is een coronatoegangsbewijs verplicht
  • Horecagedeelte van de accommodatie open tot 20.00 uur
  • In het horecagedeelte van de accommodatie zijn vaste zitplaatsen verplicht

Deze maatregelen vragen om extra inzet van verenigingen, maar ook van alle aanwezigen in de sporthal. Graag willen wij alle bezoekers van de sporthallen waar floorball gespeeld wordt, zich te houden aan de daar geldende maatregelen en, indien 18 jaar of ouder, een geldig coronatoegangsbewijs mee te nemen. Daarnaast verzoeken wij verenigingen om, in overleg met de beheerder van de sporthal, ervoor te zogen dat er gecontroleerd wordt op de coronatoegangsbewijzen. Houd rekening met elkaar, zodat we samen op een veilige manier met elkaar kunnen blijven floorballen.

Update: Maatregelen per 28 november 2021

Helaas heeft de overheid besloten amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur tot in ieder geval 19 december niet toe te staan. Dat houdt in dat er na 17.00 uur niet meer gefloorballd kan worden. Het NeFUB bestuur heeft besloten de wedstrijden in december zo veel als mogelijk door te laten gaan, conform het Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF. De competitie commissies zullen de wedstrijdschema’s aanpassen. Het kan zijn dat jouw wedstrijd verplaatst wordt naar een eerder of later moment op de betreffende dag of dat deze niet doorgaat en indien mogelijk op een andere dag ingehaald wordt.