Nationaal Herenteam beëindigt WFCQ op 5e plaats

De Europese World Floorball Championships Qualifications (WFCQ’s) zijn achter de rug. Het Nationaal Herenteam nam van 28 januari tot en met 1 februari deel aan het kwalificatietoernooi in Liepaja, Letland. Het team (nummer 23 van de wereld) was vooraf ingedeeld in een poule met Spanje (19), Liechtenstein (33) en Tsjechië (4). De eindstand in deze poule E bepaalde wie tegen de teams uit poule F de wedstrijden om de 1e, 3e, 5e en 7e plaats zouden spelen. De drie beste teams van dit WFCQ werden geplaatst voor het WK Floorball in december in Finland.

Waar de openingswedstrijd tegen Spanje met 1-6 verloren werd kwam het team van bondscoach Erik de Groot een dag later op stoom en werd met 8-4 van Liechtenstein gewonnen. De wedstrijd tegen Tsjechië, de nummer 4 van de wereld, ging geweldig van start. De heren kwamen halverwege de eerste periode op 0-1 voorsprong en wisten die zelfs tot de laatste minuut van de tweede periode vast te houden. In derde periode kwamen de Tsjechen op dreef en beslisten zij de eindstand op 7-1. Desondanks heeft het Nationaal Herenteam fantastisch gestreden en beloofde deze wedstrijd veel goeds voor de wedstrijd om de vijfde plaats tegen Oostenrijk die op de slotdag van het toernooi op het programma stond. Die voorspelling kwam uit, want dankzij de 5-1 winst beëindigde het NHT het WFCQ op de vijfde plaats.

Het team heeft zich hiermee helaas niet gekwalificeerd voor het WK. De manier waarop dit overwegend jonge team zich tijdens het kwalificatietoernooi heeft gemanifesteerd is echter veelbelovend voor de toekomst. Dat vond ook aanvoerder Jasper Sangen, die terugblikte op het toernooi en een aantal prangende vragen beantwoordde.

Hoe was de sfeer in het team?
De sfeer was wat minder na het verlies tegen Spanje, maar gelukkig stonden we er tegen Liechtenstein als team en hebben we die wedstrijd kunnen winnen. Na de wedstrijd tegen Tsjechië is de sfeer natuurlijk helemaal goed in het team!

Ben je tevreden met jullie teamprestaties?
We zijn een beetje teleurgesteld over de uitslag van de wedstrijd tegen Spanje, dat was niet het resultaat waar we op gehoopt hadden. Met de uitslagen van alle andere wedstrijden zijn we natuurlijk heel tevreden. Tegen Liechtenstein konden veel meer volgens ons spelplan spelen en konden we gelukkig winnen. De wedstrijd tegen Tsjechië ging fantastisch! Het was natuurlijk balen dat zij nog een paar keer scoorden op het einde, maar 7-1 tegen de nummer 4 van de wereld kunnen we denk ik wel trots op zijn.

Hoe was het om aanvoerder te zijn van dit team?
Zeker na de wedstrijd tegen Tsjechië kan ik alleen maar trots zijn op de spelers en is het natuurlijk een eer om de aanvoerder van het team te zijn. Zeker als je kijkt naar waar we vandaan komen, zijn we een vrij diverse en nog onervaren groep. Met name tijdens dit toernooi zijn we steeds meer naar elkaar toe getrokken en zijn we echt een team geworden.

Wat vind je van de keuze van de organisatie voor het spelen van het Wilhelmus?
(Het Wilhelmus werd live gezongen door een Letse zanger.)
Ik denk dat het voor idereen in het team een hele ervaring is om het Wilhelmus op zo’n manier te horen, het is een aparte en leuke beleving!

Wat is het cadeau voor de Most Valuable Players (MVP’s)?
Het cadeau is een “thuis floorball trainings kit” met allerlei slalom attributen en andere dingen om thuis te trainen.

Hoe verloopt de communicatie met de internationaal spelende Nederlanders?
Het scheelt voor mij dat ik de basis zinnetjes in het Zweeds kan, dus in het veld spreek ik Zweeds met de in Zweden spelende spelers. Voor de rest is de voertaal Engels of Nederlands.

 

NK A/B-jeugd 2020 gaat door!

In een eerder nieuwsbericht moest de NeFUB helaas melden dat het NK A/B-jeugd dit jaar geen doorgang kan vinden omdat er geen vereniging beschikbaar was voor hulp bij de organisatie hiervan. Hierna heeft een vereniging zich gemeld en initiatief genomen voor de organisatie van dit NK. Floorballvereniging HSV Haren heeft zich beschikbaar gesteld en inmiddels kan de NeFUB met trots melden dat het NK A/B-jeugd 2020 door zal gaan.

Het NK voor A/B-jeugd zal plaatsvinden op zondag 17 mei 2020 in Sportcentrum ACLO in Groningen. Meer informatie over de programma’s van en de uitnodigingen voor alle NK’s volgen over enkele weken.

Selectie Nationaal Herenteam voor WK kwalificatietoernooi

Van 28 januari tot en met 1 februari neemt het Nationaal Herenteam deel aan de World Floorball Championships Qualification (WFCQ) in Liepaja, Letland. Tijdens dit kwalificatietoernooi gaan zij proberen zich te plaatsen voor het WK Floorball, eind dit jaar in Finland.

De afgelopen maanden heeft het team maar liefst 4 trainingskampen belegd waarin de staf de spelersgroep heeft teruggebracht van 40 naar 20 spelers. De selectie voor het WFCQ is als volgt:

 • Andreas van Haaften
 • Arvid Vonk (G)
 • Bart Bogaard
 • Bart vd Kraats
 • Bram van Uden
 • Danny Schworer
 • Jasper Sangen (C)
 • Jelle van Schagen
 • Kasper van den Hark
 • Lars vd Werff
 • Max Molander
 • Niek van Linge (G)
 • Remen Pennings
 • Sam Knijnenburg
 • Sander Willeboordse
 • Stijn Hofstee
 • Thijme de Valk
 • Tobias van ’t Hoff
 • Vincent van Vliet
 • Yorel Rozman
De staf bestaat uit:
 • Erik de Groot         Bondscoach
 • Timo van ’t Hoff    Assistent trainer
 • Matthijs ten Hag   Assistent trainer
 • Victor de Bruin      Assistent trainer
 • Erik van Belzen      Looptrainer
 • Jean-Maurice van Zoelen  Fysiotherapeut
 • Jeroen Smit           Teammanager
Het team trapt het toernooi af met een wedstrijd tegen Spanje en speelt daarna nog wedstrijden tegen Tsjechië en Liechtenstein. Afhankelijk van resultaten volgt nog een plaatsingswedstrijd op de slotdag. Het exacte schema van het Nationaal Herenteam is:

Alle wedstrijden zijn live te volgen via het Youtube-kanaal van de IFF. Volg de heren op Instagram en moedig hen aan!

Data en locaties NK Jeugd, bekerfinales & competitiefinales

De data en locaties voor het NK Jeugd, de finales van de Nederlandse Loterij Cup (dames en heren) en de competitiefinales (dames en heren) zijn bekend!

Zaterdag 9 mei 2020

Waar?
Sporthal Nieuw-Welgelegen, Utrecht
Wat? 
* NK voor C-jeugd
* Finale Nederlandse Loterij Cup dames
* Finale Nederlandse Loterij Cup heren

In de oorspronkelijke seizoenskalender stond dit weekend niet vermeld als finaleweekend, maar het weekend van 23/24 mei. In het weekend van 9/10 mei vindt het WFC voor dames U19 plaats. Helaas heeft het Nationaal Damesteam U19 zich hiervoor niet geplaatst, waardoor dit weekend vrij is gekomen. Omdat 23/24 mei het Hemelvaartweekend is en verwacht wordt dat veel potentiële deelnemers aan het NK Jeugd andere bezigheden hebben, is besloten om deze te verplaatsen naar 9 mei.

Zaterdag 16 mei 2020 

Waar?
Sporthallen Zuid, Amsterdam
Wat?
* NK voor D- en E-jeugd
* Competitiefinale dames
* Competitiefinale heren

Op deze dagen zullen ook de promotie-degradatiewedstrijden in de herencompetitie gespeeld worden. Wanneer dat exact zal zijn wordt bepaald nadat de teams die deze wedstrijden gaan spelen bekend zijn. De teams worden daar tijdig over geïnformeerd. 

NK A/B-jeugd

Het NK voor A/B-jeugd is niet opgenomen in het programma en zal vooralsnog niet plaatsvinden in 2020. Er heeft zich geen vereniging aangemeld voor de organisatie hiervan.
De NeFUB heeft alleen een aanmelding ontvangen van vereniging FB Agents voor de organisatie van het NK voor D- en E-jeugd een heeft besloten om deze te combineren met de competitiefinales. Voor het NK voor C- en A/B-jeugd is geen aanmelding ontvangen. De NeFUB is los daarvan wel verantwoordelijk voor de organisatie van de bekerfinales en heeft hiervoor Sporthal Nieuw-Welgelegen in Utrecht beschikbaar gevonden. Omdat op deze locatie wél ruimte is voor een NK voor C-jeugd, geen ruimte is voor een NK voor A/B-jeugd en de NeFUB prioriteit heeft aan de jongere jeugd, is vereniging UFC Utrecht gevraagd of zij samen met de NeFUB de organisatie van de combi bekerfinales en NK voor C-jeugd op zich wilden nemen. Daar heeft de vereniging positief op gereageerd waardoor het NK voor C-jeugd gelukkig wel doorgang kan vinden.

Wanneer een vereniging alsnog het NK voor A/B-jeugd wil organiseren, is zij van harte welkom om zich vóór 1 maart 2020 aan te melden bij de NeFUB via info@nefub.nl. Organisatie van het NK voor A/B-jeugd op 9 of 16 mei en/of in combinatie met seniorenfinales is helaas niet meer mogelijk. De verdere keuze voor een datum en locatie van het NK voor A/B-jeugd is dan in overleg met de NeFUB aan de betreffende vereniging.

Kwartfinales en tussenronde Nederlandse Loterij Cup 2019-2020

Nu het eerste bekerweekend erop zit kijken we alweer vooruit naar de kwartfinales voor de heren en de tussenronde voor de dames. De loting voor de kwartfinales is verricht en hieronder te bekijken.

Vanwege het aantal teams dat zich ingeschreven heeft voor de Nederlandse Loterij Cup voor heren bestaan de kwartfinales uit 5 wedstrijden. Er is geloot van welke wedstrijden winnaars tegen elkaar een tussenronde spelen om een plek in de halve finales.

Nederlandse Loterij Cup Heren kwartfinales (11 januari)
A. Hot Flames 1 – Jungle-Speed
B. FB Agents – UFC Groningen 1
C. UFC Utrecht 1 – Sonics 1
D. Face Off – Sonics 3
E. Tilburg Floorball – UFC Utrecht 2

Nederlandse Loterij Cup Heren tussenronde (datum/locatie in overleg)
A. Winnaar wedstrijd A – Winnaar wedstrijd B

Nederlandse Loterij Cup Dames tussenronde (11 januari)
A. Hot Flames 2 – Sonics