Ook het NHT U19 is van start!

Begin september organiseerde de staf van het Nationaal Herenteam U19 een open trainingsweekend voor jongens onder 19 jaar. Ook meiden waren hierbij welkom!

In totaal hebben 22 spelers, waarvan twee goalies, meegedaan. Op zaterdag 4 september werd er gestart met fysieke tests, zoals planken en de YOYO test. Daarna werden oefeningen gedaan op balcontrole, samenspel en spelinzicht. Op zondag 5 september hebben de spelers wederom enkele oefeningen gedaan, waarna met een partijspel op grootveld het trainingsweekend werd afgesloten.

Dankzij dit weekend heeft de staf een goed beeld kunnen krijgen van de spelers. De staf verheugt zich op een jaar hard werken met de jongens, op weg naar het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap voor mannen onder 19 (Men’s U19 WFCQ). Dit kwalificatietoernooi vindt in september 2022 plaats.

Heb je dit trainingsweekend gemist, maar zou je ook eens willen ervaren hoe het is om mee te trainen en om in een nationaal team te spelen? En ben je geboren tussen 1 januari 2004 en 25 april 2008? Voel je helemaal vrij om een mailtje te sturen naar u19herenteam@nefub.nl, want ook spelers die er op 4 en 5 september niet bij waren, mogen zich nog aanmelden. Het volgende trainingsweekend staat gepland op 16 en 17 oktober 2021!