Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Voorwoord

De International Floorball Federation (IFF) ontwikkelt elke vier jaar een nieuwe versie van de spelregels. Voor u ligt de Nederlandse editie die geldig is vanaf juli 2018. Deze Nederlandse editie is een letterlijke vertaling van de originele IFF spelregels: The International Floorball Federation Rules of the Game Edition 2018. Hieraan zijn, net als in de vorige edities, de afwijkingen voor de in Nederland gangbare varianten kleinveld met keeper en kleinveld zonder keeper toegevoegd. Mochten er onduidelijkheden of verschillen in de vertaling zitten, dan zijn de originele IFF floorball spelregels en interpretaties leidend. Deze zijn te vinden op www.floorball.org.

Iedereen die betrokken is bij het spel wordt aangemoedigd om de regels volledig en zorgvuldig door te lezen. Het is belangrijk dat het spel leuk, veilig, eerlijk en gemakkelijk te begrijpen is voor spelers, coaches, scheidsrechters, toeschouwers en de media.

De regels zijn gelijk voor dames en heren floorball. Om de spelregels zo bondig mogelijk te houden, is gekozen om enkel de mannelijke voornaamwoorden te gebruiken.

Zoals beschreven in de regels moeten alle materialen die gebruikt worden gemarkeerd zijn met goedkeuring vanuit de IFF. De markeringen op de boarding, goals, sticks en ballen zijn makkelijk te herkennen door het IFF logo, net als de rasters van de helmen waar het IFF logo op de linkerkant staat.

Wanneer het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen zoals gezichtsmaskers en beschermende brillen dan volstaat het CE-keurmerk en is het IFF logo niet noodzakelijk. Wanneer je er voor kiest om beschermende brillen te dragen adviseert de IFF degene die zijn goedgekeurd voor het gebruik in floorball, aangegeven door het CE-markering en de tekst “Recommended by IFF”.
De IFF adviseert nationale bonden om het gebruik van beschermende brillen door spelers jonger dan 17 jaar gedurende de periode dat deze spelregels geldig zijn verplicht te gaan stellen. Datzelfde geldt voor het aanbevelen van gebruik van beschermende brillen door spelers jonger dan 19 jaar.

De IFF regels rond materiaal en competitie, de Material Regulations en Competition Regulations, zijn te vinden op www.floorball.org onder het kopje ‘regulations'.

Wij wensen u veel plezier bij het doorlezen en vooral in de praktijk toepassen van de spelregels en wensen u vele sportieve wedstrijden toe.

Arnhem, februari 2018
NeFUB


 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl