Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Competitie opzet 2005-2006


14-03-2005; 

 

Beste unihockeyspelers,

Al over de helft van het competitieseizoen 2004-2005 is het al weer tijd om vooruit te kijken naar de komende jaargang. De afgelopen jaren is er langzaamaan naartoe gewerkt om de groei van de competities en van het unihockey in Nederland op te vangen. Ook komend jaar wordt dit weer verder doorgezet. Hiermee wil ik jullie informeren over de competitie-opzet voor 2005-2006.

 NEFUB REGULIERE COMPETITIE

- ALGEMEEN

Afgelopen jaar hebben we de eerste editie van de NeFUB Beker gebruikt om bij de dames de grootveld variant te introduceren. Dit jaar gaan we deze lijn doorzetten en zal de gehele damescompetitie op groot veld worden georganiseerd. De Dames Zwitserse Variant zal hiermee verdwijnen. Ook zal hiermee de mogelijkheid tot dispensatie voor dames om mee te spelen in de Heren Grootveld competitie komen te vervallen.

Afgelopen jaar hebben we een heel aantal verenigingen al gevraagd om de reserverring van competitielocaties te regelen. Ook de organisatie van speeldagen van de NeFUB CUP is geheel bij de verenigingen neergelegd. Komend jaar zullen de meeste verenigingen gevraagd worden op door ons aangegeven dagen zaalruimte te reserveren. Op deze manier gaan we toe te kunnen werken naar een toekomstig systeem van uit-en thuiswedstrijden, denken we makkelijker en goedkoper aan zaalruimte te komen en denken we dat jullie als verenigingen meer ingangen krijgen bij gemeentes en zaalverhuurders. Bovendien maakt de groei van de competitie het ondoenlijk alles nog vanuit één plek te regelen. Afgelopen jaar is de dagelijkse organisatie van speeldagen (op- en afbouw, wedstrijdtafels, wedstrijdformulieren, fluitjes e.d.) al in de handen van de verenigingen komen te liggen, dat wordt nu dus verder uitgewerkt.

 - HEREN/DAMES GROOTVELD

De Heren Grootveld competitie zal blijven bestaan uit twee divisies, ingedeeld op niveau aan de hand van de uitslag van de competitie 2004-2005. Een eventuele groei in het aantal teams zal er bij de 2e divisie bijkomen, deze hopen we op termijn te gaan splitsen in regionale divisies met daarboven de landelijke 1e divise. De Dames Grootveldcompetitie zal bestaan uit één divisie. Tussen de teams zal in beide categorien (en binnen de divisie) een hele competitie worden gespeeld waarna de einduitdlag bekend is. In het geval van Heren Grootveld zullen dan nog promotie/degradatiewedstrijden worden gespeeld. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan het speelschema voor de 2e divisie af gaan wijken van een gehele competitie. Hierover zal zo spoedig mogelijk na de inschrijving informatie over worden verzonden.

 - MIXED KLEINVELD

Ook de Mixed Kleinveld competitie willen we komend jaar gaan splitsen op niveau (zoals afgelopen jaren na de eerste ronde gebeurde) Het aantal divisies gaat afhangen van het aantal inschrijvingen, maar bedraagt minimaal twee. Deze divisies zullen ingedeeld worden op niveau aan de hand van de uitslag van de competitie 2004-2005. Tussen de teams zal in alle divisies een hele competitie worden gespeeld waarna de einduitslag bekend is. Aan het eind van het seizoen zullen nog promotie/degradatiewestrijden worden gespeeld.

  - NEFUB BEKER

De NeFUB Beker wordt net als vorig jaar georganiseerd in de speelvarianten Dames en Heren Grootveld. Nu de dispensatie mogelijkheid voor dames om mee te spelen in de herencompetitie vervalt, verwachten wij ook (bijna) geen wijzigingen meer tussen competitie- en bekerteams. Daarom wordt de inschrijvingsprocedure flink vereenvoudigd: de inschrijving van een competitieteam voor de Heren of Dames Grootveldcompetitie geldt automatisch als inschrijving voor de NeFUB Beker. De opzet van de NeFUB Beker zal dezelfde zijn als dit jaar.

INSCHRIJVING 2005-2006

Wat betreft de inschrijvingen van de diverse competitieteams zal er het volgende veranderen. De inschrijfdeadline wordt naar voren gehaald en komt voor alle Competitievarianten te liggen op 15 juli 2005. In het verleden is gebleken, dat het over de zomervakantie heentrekken van deze deadline het tijdschema voor het maken van de speelschema's onaanvaardbaar kort maakt voor de start van de competitie. Het inleveren van de spelerslijsten kan tot en met 15 september 2005. Indien na inschrijving en het opstellen van een concept-speelschema blijkt dat er nog ruimte is voor meer teams, dan zal dit voor september worden aangegeven aan alle vereningen. Op deze manier hopen we toch nog ruimte te kunnen bieden voor nieuwe of sterk gegroeide vereningen, zodat we zoveel mogelijk enthousiaste unihockeyers kunnen laten meespelen op een voor ons werkbare manier.

Met vriendelijke groet,

Irith Hoffmann 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl