Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

HSK en Face Off winnen NeFUB-cup


20-03-2005; 

HSK en Face Off hebben de Gasunie NeFUBcup 2004-2005 gewonnen.

Zondag 20 maart jl. organiseerde unihockeyvereniging UA Sonics de finaledag van de Gasunie NeFUBcup 2004-2005. Dit was het eerste jaar, dat er een bekertoernooi werd georganiseerd en in de voorrondes hebben we een heel aantal spannende wedstrijden gezien.

Op zondag stond eerst de halve finale tussen HSK Blacks en UFC Sticky Fingers op het programma, na een zeer spannende eerste periode met mooie saves van de keepers aan beide kanten, was het uiteindelijk de HSK Blacks die hun favorietenrol omzetten in een 8-0 winst en daarmee doorgingen naar de bekerfinale later die dag. De tweede halve finale was tussen U.C. Face Off 1 en M.S.U.V. Hooked. Deze wedstrijd bevatte alle spanning en dramatiek die een bekertoernooi eigen is. Na drie periodes, waarin beide teams gewaagd aan elkaar waren was de stand 3-3 en kwam er een sudden death van 10 minuten. Hierin hadden beide teams verscheidene kansen de wedstrijd met een golden goal te beslissen, de heren van U.C. Face Off speelden op een gegeven moment, door tijdstraffen aan de kant van M.S.U.V. Hooked, zelfs nog tegen drie spelers van het maastrichse team, maar konden het winnende goal niet forceren. Uiteindelijk werd na een bloedstollende penaltyreeks U.C. Face Off de tweede finalist.

 Na deze twee halve finales van de heren stond de bekerfinale van de dames op het programma, deze ging tussen U.C. Face Off en Floorball Fusion (een combinatieteam met speelsters uit diverse steden). In deze spannende finale ging de strijd zeer gelijk op, beide teams lieten zowel verdedigd als aanvallend zeer mooie dingen zien. Na drie periodes (met als periodestanden 2-1, 1-0, 1-0) was het U.C.Face Off die met de winst naar huis ging. Met mooie goals van zowel Panka SemmelinkCharlotte Lykner en Anna Kijlstra, die later tot Beste Speelster van U.C.Face Off werd uitgeroepen, werd de winst bereikt. Het goal van Floorball Fusion kwam op naam van Yvonne Lucassen en Annedien Nijhuis werd tot Beste Speelster van Floorball Fusion uitgeroepen. Al met al een mooie wedstrijd en promotie voor het dames unihockey in Nederland.

Vervolgens stond een demonstratiewedstrijd van de jeugdselectie van Regio Utrecht en Amersfoort op het programma, een twintigtal meisjes en jongens in de leeftijd van 10-14 jaar lieten zien dat de jeugd de toekomst heeft! Het publiek moedigde de beide teams flink aan en uiteindelijk wist 'blauw' nipt te winnen van 'rood'.

Aan het eind van de dag stond de bekerfinale tussen HSK Blacks en U.C.Face Off op het programma. In de eerste periode ging de wedstrijd gelijk op, na 20 minuten stond de stand op 0-0 en hadden we van beide kanten al mooie aanvallen en saves gezien. In de tweede periode zette HSK Blacks door en via mooie goals werd met 5-1 de leiding genomen. De laatste periode werd duidelijk, dat HSK Blacks een maatje te groot was voor de Groningers, die met een zware halve fianle tegen Maastricht in de benen niet echt meer konden aandringen. De eindstand was 10-1 voor HSK Blacks. Beste Speler bij U.C.Face Off werd Joost Schram en Beste Speler bij HSK Blacks werd Johan Gustavsson.

Al met al een geslaagde dag met erg mooie wedstrijden. Volgend jaar volgt weer een nieuwe Gasunie Cup. 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl