Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

UA Sonics kampioen bij de mixed competitie!


01-05-2005; 

Zondag 1 mei was de slotdag van de mixed competitie 2004-2005, gedurende de dag vielen er nog veel beslissingen. Zowel het kampioenschap, het topscoorderschap als de laatste deelnameplek in de 1e divisie voor de mixed competitie 2005-2006 stonden nog open. Het kampioenschap was nog onder handbereik van drie teams, te weten UC Face Off 1, HSK en UA Sonics.

De eerste wedstrijd van één van de kanshebbers HSK was tegen UFC Sticky Fingers, deze eindigde in een 3-3 gelijkspel, waardoor de titelkansen van HSK verkeken waren. Zowel UC Face Off 1 als UA Sonics wisten hun eerste wedstrijden te winnen, zodat alles afhing van de laatste wedstrijd. UA Sonics had het echter nog in de zgn. "eigen hand", waar UC Face Off 1 af moest wachten UA Sonics in haar laatste wedstrijd punten morste. Om 16.35u werd op twee velden parallel in de wedstrijden UC Face Off 1 vs. MSUV Hooked en UA Sonics vs. HSK fel gestreden. Alhoewel UC Face Off 1 de wedstrijd tegen MSUV Hooked overtuigend wist te winnen, zette UA Sonics met een 10-2 overwinning HSK opzij en haalde het team uit Amersfoort hiermee het landskampioenschap binnen.

Bij de deelnemers in de mixed competitie werd ook nog fel gestreden om het topscoorderschap, een aantal heren kwam bij aanvang van de wedstrijddag nog in aanmerking voor deze titel. Uiteindelijk wist Jorrit van der Kamp nog 9 goals aan zijn totaal toe te voegen, waarmee hij op een totaal van 40 gescoorde goals kwam en topscoorder werd van de mixed competitie. Hierbij nog een eervolle vermelding voor Annemiek Stegehuis, die met 23 goals de meeste goals van de dames scoorde!

Zoals hierboven aangegeven werd er op 1 mei ook nog gevochten om een plaats in de 1e divisie voor de mixed competitie van volgend jaar. Volgend jaar wordt voor het eerst de mixed competitie in 2 divisies opgedeeld, waarbij deelname aan de 1e divisie voor de eerste tien teams van de competitie van dit jaar weggelegd is. Zowel Mixed Flamingo´s als Messed Up 1 maakten nog kans op een plaats in de 1e divisie. In een rechtstreeks duel werd dit uitgevochten, waarbij de strijd gelijkmatig opging. Bij een stand van 4-4 wist Messed Up enkele minuten voor het einde van de speeltijd nog een doelpunt te maken en de winst en de deelname aan de 1e divisie volgend jaar naar zich toe te trekken.

Al met al een spannende en mooie wedstrijddag voor de mixed competitie, volgend jaar vindt er weer een mixed competitie plaats, dan met twee op niveau ingedeelde divisies. Tot dan!

  
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl