Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Derde verlies op rij voor Nederlandse dames


01-06-2005; 

Ook in de laatste groepswedstrijd is het de Nederlandse dames niet gelukt om de wedstrijd winnend af te sluiten. Tegen de sterker geachte Duitsers speelde Nederland een sterke wedstrijd, maar trok het team in de derde periode toch aan het kortste eind.

Zeer gemotiveerd en aggressief begon Nederland aan de wedstrijd tegen Duitsland. Nederland had een duidelijk overwicht en drukte de Duitse dames met de rug tegen het doel. Het sterke spel resulteerde in een snelle en verdiende 2-0 voorsprong. Na de voorsprong nam Nederland in de tweede tien minuten van de eerste periode gas terug, zonder echter het initiatief uit handen te geven.

De tweede periode zag echter een ander Duitsland uit de kleedkamer komen. Vanaf de face-off speelden de Duitsers een stuk feller wat resulteerde in een snelle aansluitingstreffer na 35 seconden. De Nederlandse dames lieten zich echter niet van de wijs brengen en wisten de 2-1 voorsprong tot de rust vast te houden. Ook een twee-minutenstraf voor aanvoerdster Sylvette Hesselink voor herhaalde overtredingen bracht Nederland niet van de wijs.

In de derde periode was het weer Duitsland dat aggressief begon. Waar het nu in eerste instantie leek alsof Nederland de druk kon weerstaan, was het net toen het het Duitse offensief wat ging liggen toch raak, 2-2. Hierna golfde het spel op en neer tot een hard backhand schot van Annedien Nijhuis op de bovenlat. Waar Nederland verzuimde te scoren, was het uit de tegenstoot direct raak: 3-2 voor de Duitsers, rap gevolgd door de 4-2. Nederland schakelde weer een tandje bij, kwam terug tot 4-3 en speede met volle druk op het Duitse doel. Toen de Duitsers echter uit een vlot uitgespeelde counter twee minuten voor tijd de 5-3 scoorden, was de wedstrijd gelopen en eindigde het Nederlands team de groepswedstrijden puntloos als vierde.

Op vrijdag speelt Nederland nu om de 7e plaats tegen Spanje of Maleisie.

Duitsland - Nederland 5-3 (0-2, 1-0, 4-1)

6'43   0-1  Panka Semmelink (assist Annedien Nijhuis)
8'23   0-2 Yvonne Lucassen (assist Liesbeth Smit)
55'38  4-3 Annedien Nijhuis (Marein Veenema)

Beste speler Nederland: Sylvette Hesselink 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl