Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Amerikanen geven Nederland lesje in effectiviteit


31-05-2005; 

Ook in haar tweede partij op het WK dames in Singapore is het Nederlands damesteam niet tot winst gekomen. Waar in de eerste wedstrijd de Australische dames gelukkig met de punten naar huis gingen, waren de Amerikaansen de Nederlandse dames met duidelijke cijfers de baas: 8-2.

In de eerste periode begon Nederland sterk en na twee minuten stond Nederland al met 1-0 voor en was er ook hard op de keepershelm van de Amerikaanse goalie geschoten. Helaas werd het overwicht niet in meerdere goals uitgedrukt en zo kon het gebeuren dat de Amerikaansen halverwege de periode de stand wat gelukkig gelijk trokken. Vlak na de 1-1 wisten de Nederlandse dames een overtal situatie echter goed te benutten en stond er wederom een voorsprong op het scorebord. Tegen het eind van de eerste periode werden de Amerikanen en langzaamaan sterker en de gelijkmaker viel dan ook onvermijdelijk.

In de tweede periode kwam het team van de VS fris uit de startblokken en werden in razendtempo de zwakke plekken in de Nederlandse defensie bloot gelegd. Waar Nederland in de eerste periode uit een veelheid aan kansen slechts twee maal tot scoren kwam, waren het nu de Amerikanen die lieten zien hoe je effectief met je kansen om kunt gaan. In korte tijd werd het Nederlandse doel vijf keer gevonden uit even veel doelkansen. Hierna voerde Nederland de druk nog wel op, maar was het voor de Amerikaansen relatief eenvoudig om af te wachten en te loeren op de counter. In de derde periode was het enkel Nederland dat nog probeerde te unihockeyen, maar helaas niet meer door de Amerikaanse muur wist te breken. De VS wisten daarentegen uit de spaarzame counters de score verder uit te bouwen.

Nederland - USA 2-8 (2-2,0-5,0-1)
1:32 1-0 Sylvette Hesselink (Marein Veenema)
15:03 2-1 Panka Semmelink (Powerplay) 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl