Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland speelt vrijdag tegen Spanje om 7e plaats


02-06-2005; 

Met een 6-5 overwinning op AustraliŽ heeft Duitsland een plaatsje in de halve finale veiliggesteld. Duitsland treedt zaterdag aan tegen Denemarken. De andere halve finale gaat tussen Singapore en USA.

AustraliŽ is als 3e geeindigd in de poule en speelt nu vrijdag tegen Hongarije om de 5e plaats in de B divisie.

Nederland speelt vrijdag om 11:45 (5:45 in NL) de wedstrijd om de 7e plaats tegen Spanje, dat met een Nederlaag tegen Hongarije net als Nederland als 4e geŽindigd is. De twee debutanten op dit WK gaan nu onderling uitmaken wie met de eer 'beste debuut' mag gaan strijken.

In de poule van Spanje is MaleisiŽ als 5e en laatste geeindigd. Door het wegvallen van Georgie eindigen ze automatisch op de 9e plaats.

Nu alle wedstrijden gespeeld zijn blijkt hoezeer de 4 teams in de poule van Nederland aan elkaar gewaagd zijn. Vrijwel alle wedstrijden toonden een min of meer gelijk opgaande score waarbij beide teams kansen op de overwinning hadden. Uiteindelijk gaf de snelheid van de USA, de felheid van AustraliŽ en het fysieke spel van Duitsland dan toch steeds de doorslag boven het verzorgde spel van de Nederlandse dames. Vanuit de gevestigde 'A' landen werd met verbazing geconstateerd dat het spelniveau in de B divisie hoog is. Als dit toernooi iets heeft aangetoond, dan is het wel dat de kloof tussen A en B divisie een stuk kleiner geworden is.

Het WK 2007 in Denemarken belooft nu al een heel mooi toernooi te worden waar de Nederlandse dames zonder twijfel een gooi zullen doen naar de halve finales. 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl