Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland met ruime overwinning naar 7e plaats


03-06-2005; 

Met een makkelijke en ruime 8-0 overwinning op Spanje heeft Nederland op het WK dames in Singapore beslag weten te leggen op de 7e plaats in de B-divisie (15e overall). Als er een ding duidelijk werd uit deze en de voorbije wedstrijden van het Nederlands damesteam, dan is het wel dat er groot gat gaapt tussen de bovenste zeven ploegen, die onderling dicht tegen elkaar aanzitten, en de teams daaronder.

Spanje legde Nederland geen duimbreed in de weg en kwam gedurende de gehele wedstrijd slechts tot een handvol kansjes. Goalies Cynthia Littooij (eerste twee periodes) en Judith Geenevaasen wisten de spaarzame Spaanse doelpogingen overtuigend onschadelijk te maken. In de eerste periode was het Nederlandse aanvalsspel nog wat mat en slordig (1-0 bij rust), in de tweede periode gaf Nederland vol gas en liep het team makkelijk uit naar een 5-0 voorsprong, mede dankzij twee powerplay-goals. In de derde periode was het Nederland dat probeerde de tien te halen en Spanje dat de laatste tien minuten enkel nog probeerde om dat te voorkomen. Al met al behaalde het Nederlands team een verdiende overwinning en werd de eerste WK-deelname voor de Nederlandse dames na ongelukkige nederlagen tegen met name Australie en Duitsland toch nog waardig afgesloten. Het vertoonde spel biedt, met de nu opgedane ervaring, alle vertrouwen voor progressie in de komende jaren.

Nederland - Spanje 8-0 (1-0, 4-0, 3-0)

1-0 Eva Smal (-)
2-0 Panka Semmelink (assist Eva Smal)
3-0 Anna Kijlstra (Panka Semmelink) (powerplay)
4-0 Sylvette Hesselink (Eva Smal)
5-0 Anna Kijlstra (Eva Oosterwegel) (powerplay)
6-0 Sylvette Hesselink (Marein Veenema)
7-0 Sylvette Hesselink (Erinn Winser)
8-0 Marein Veenema (Karien Smit)

beste speler Nederland: Sylvette Hesselink 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl