Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Zwitserland behaalt historische WK zege


05-06-2005; 

Zwitserland is voor het eerst in de geschiedenis van het unihockey Wereldkampioen geworden. Nadat Finland in de halve finales de favoriet Zweden had uitgeschakeld, was het nu Zwitserland dat op haar beurt Finland terugwees naar de tweede plaats. In de finale gingen beide teams gelijk op. Zwitserland wist echter net iets gemakkelijker te scoren en had zo continu een voorsprong. In de laatste minuten kwam Finland nog fanatiek op en de gelijkmaker hing in de lucht, maar viel niet. 

Voor Zwitserland dus een historische titel. Tot nu toe is het alleen Zweden en Finland gelukt om tijdens een WK tot de hoogste trede te rijken. Sterker nog, dit WK was pas de tweede keer dat Zweden de finale niet haalde. Zwitserland is, na eerdere overwinningen in de Europacup voor Dames en Heren, bezig aan een sterk jaar. Ook bij de WK voor jongens onder 19 zouden de Zwitsers wel eens hoge ogen kunnen gooien.

Denemarken bleek de sterkste deelnemer in de B divisie en dwong daarmee promotie naar de A divisie af. Daarmee komt organisator Denemarken nu uit in de A divisie bij het WK in eigen land in 2007.

De eindstand in de A divisie:
1. Zwitserland
2. Finland
3. Zweden
4. Noorwegen
5. Letland
6. Rusland
7. TsjechiŽ
8. Japan (degradeert naar B divisie)

De eindstand in de B divisie:
1. Denemarken
2. USA
3. Singapore
4. Duitsland
5. AustraliŽ
6. Hongarije
7. Nederland
8. Spanje
9. MaleisiŽ

Tot slot nog wat opvallend cijfermateriaal:

  • Het WK Dames 2005 in Singapore was het eerste WK buiten Europa en daarmee dus ook een historisch evenement. De onervaren Singaporese organisator wisten een prima toernooi neer te zetten.
  • 'Onze eigen' Sylvette Hesselink is met 7 punten (6 doelpunten en 1 assist) op de 7 plaats geŽindigd in het topscore klassement van de B divisie.
  • Tijdens het WK in Singapore behaalde de NeFUB website nieuwe bezoekersrecords, zowel qua aantallen bezoekers op een dag als het aantal geraadpleegde pagina's. Het record staat nu op 515 unieke bezoekers. Het WK werd dus ook vanuit Nederland op de voet gevolgd. Overigens vertoont de site al sinds de lancering een gestage stijging van de bezoekersaantallen, ongeveer in lijn met de groeiende populariteit van unihockey.


 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl