Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederlandse dames naar Zwitserland


24-08-2005; 

Anna Kijlstra is uitgenodigd door de Zwitserse club UHC Thun om komend half jaar in Zwitserland te komen spelen. Anna is daarmee de eerste Nederlandse speler die op semi-professionele basis aan de slag kan in het buitenland.

Tijdens de Europacup kwalificatie in Denemarken is Anna Kijlstra van UC Face Off gescout door UHC Thun. Samen met Eva Smal, ook van UC Face Off, heeft ze de afgelopen week een trainingsstage gelopen. Deze stage is goed verlopen en beide speelsters zijn dan ook uitgenodigd komend jaar in het damesteam mee te spelen, waarbij de club zorgt voor de reis, woonruimte en een computer.

UHC Thun komt uit Thun, tussen Interlaken en Bern.
De club heeft een eigen hal en een professionele organisatie. De eerste teams komen uit in de tweede liga van de Zwitserse competitie (National Liga B).

Trainingsstage
Anna Kijlstra en later ook Eva Smal mochten op kosten van de club overkomen om een trainingstage te lopen. Zo hebben ze afgelopen weekend meegespeeld op een toernooi waar ook de heersend Europacup-winnaar Red Ants Rychenberg-Winterthur aan deelnam. Beide speelsters werden uitgenodigd om komend jaar in het damesteam te spelen, omdat ze volgens de coach 'makkelijk
mee konden draaien in de NLB' (compliment voor het Nederlandse niveau!) Anna is in onderhandeling met de club over haar eventuele komst komend half jaar en Eva zal misschien in januari voor 2,5 maand volgen.

De NeFUB feliciteert beide dames van harte. We hopen dat de onderhandelingen succesvol zijn en wensen ze alvast heel veel succes en speelplezier.

-- update 5/9/2005: de transfer is rond, Anna Kijlstra zal het komende half jaar voor UHC Thun uitkomen. -- 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl