Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederlandse heren winnen Nationscup


13-11-2005; 

Nederland heeft de finale van de eerste Nations Cup in Hoogezand - Sappemeer gewonnen. In een spannende finale wisten de Nederlandse Heren Spanje met 5-4 (2-0,1-2,2-2) te verslaan. Net als in de groepswedstrijd op zaterdag had Nederland het beste spel, met veel balbezit en druk op het Spaanse doel, resulterend in een 4-2 voorsprong. Maar ook nu bleek de Spaanse ploeg over een uitstekende wedstrijdmentaliteit te beschikken en dankzij snelle breaks wisten ze kort voor tijd terug te komen tot 4-4. En terwijl het enthousiaste publiek al hoopte op een verlenging (sudden death), wist Nederland 2 minuten voor tijd de beslissende 5-4 te scoren. Natuurlijk verwisselde Spanje daarop de uitstekend keepende doelman voor een extra veldspeler, maar het mocht niet meer baten. Nederland kon de laatste minuten de bal controleren en zo de overwinning binnenslepen.

Nederland en Spanje bereikten de finale dankzij een ruime 4-13 (1-6,2-2,1-5) zege van Spanje op Frankrijk eerder op de dag. Daarmee is Frankrijk verwezen naar de bronzen wedstrijd tegen Belgie. Vanwege de Spaanse terugvlucht moest de finale vervroegd worden naar 12 uur. Helaas kwamen daardoor ook een aantal Belgische en Franse spelers in de knel. Blijkbaar had geen van de teams op een finaleplaats gerekend.

Om 14.00 is daarom een wedstrijd gespeeld van Nederland tegen een combinatie Belgie/Frankrijk. De Nederlandse coaches grepen deze wedstrijd aan om een aantal nieuwe spelers spelervaring op te laten doen, daarnaast stroomden enkele spelers direct door vanaf de finale en speelden zo twee wedstrijden direct na elkaar. De wedstrijd werd met 2-4 gewonnen door de Belgisch-Franse combinatie.

Met name Spanje en Frankrijk speelden sterk en toonden daarmee aan dat de onderlinge krachtsverschillen tussen de B en C divisie gering zijn.

Het Nederlandse damesteam wist ook de tweede wedstrijd tegen Spanje te winnen. Nu met 1-3 (0-0,1-1,0-2). Een minder ruime overwinning, wat niet verwonderlijk was aangezien de coaches deze wedstrijd aangrepen om veel nieuwe speelsters speeltijd te geven en te experimenteren met verschillende opstellingen.

Al met al een geslaagd toernooi met, in de woorden van de Zwitserse scheidsrechters, 'a very good organization'.

Voor alle uitslagen: zie www.nefub.nl/nationscup

Foto's zie de rubriek 'Oranje':
Dames
Heren 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl