Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nieuw systeem voor wereldkampioenschappen


18-01-2006; 

De IFF heeft besloten het systeem voor wereldkampioenschappen te wijzigen.

Met ingang van 2011 vervallen voor de heren en dames de indeling in een A, B en C divisie. Vanaf dat jaar zal er, net als bij veel andere sporten, nog sprake zijn van ťťn WK toernooi voor de beste 16 landen. Alle landen, met uitzondering van het organiserende land, zullen zich via continentale kwalificatietoernooien moeten kwalificeren voor deze eindronde. De kwalificatietoernooien zullen worden ingedeeld op basis van sterkte. Op dit moment bezet Nederland bij de heren de 14e plaats en bij de dames de 15e, kwalificatie is voor onze teams dus zeker haalbaar!

Ook de europacup gaat veranderen.

Vanaf 2007 zal de Eurofloorball Cup nog steeds bestaan uit een kwalificatie en een eindronde voor 8 teams (heren en dames). De kwalificatie zal worden gespeeld in twee regionale toernooien, waarschijnlijk in West Europa en Oost Europa. Nieuw is, dat er ook een kwalificatietoernooi komt voor de nummers twee (of bekerwinnaar) van de vier hoogst ingeschaalde landen. De winnaar van dit kwalificatietoernooi is geplaatst voor de eindronde. Ook de regerend kampioen en de organisator zijn automatisch toegelaten. Wel is het zo, dat elk land maximaal 2 teams mag inschrijven. Een complex systeem, natuurlijk geŽnt is op de populaire voetbal Champions League. Door ook een nummer 2 toe te laten hoopt de IFF de eindronde aantrekkelijker te maken voor toeschouwers en TV. Tegelijk wordt het voor teams uit landen zoals Nederland natuurlijk weer wat moeilijker om de eindronde te halen. 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl