Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Poolse heren terug in de B divisie


08-05-2006; 

Het Poolse herenteam heeft in Madrid, Spanje het Wereldkampioenschap in de C divisie gewonnen en promoveert daarmee naar de B divisie tijdens het WK in 2008.

Dat het floorball zich in de breedte sterk ontwikkeld was duidelijk te merken. De Polen waren door een schorsing teruggevallen tot de C divisie en daarmee de huizenhoge favoriet. Toch moest Polen op doelsaldo de overwinning naar zich toetrekken.

Polen, organisator Spanje en nieuwkomer Slowakije waren sterk aan elkaar gewaagd en behaalden elk 4 overwinningen en 1 nederlaag. Dankzij de duidelijke 6-1 overwinning van de Polen op de Slowaken wist Polen op de laatste dag de promotie veilig te stellen.

Door de terugtrekking van BelgiŽ en de schorsing van GeorgiŽ was het toernooi helaas wat gedevalueerd en deden er slechts 6 landen mee, die in een onderlinge halve competitie om de overwinning streden.

Nieuwkomer Zuid Korea werd in vrijwel alle wedstrijden met ruime cijfers verslagen en heeft nog een lange weg te gaan. Opvallend was de vijfde plaats van Frankrijk, dat in 4 ontmoetingen pas 1 keer verloren heeft van B divisie land Nederland. 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl