Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland verliest eerste duel


21-05-2006; 

SloveniŽ - Nederland: 7-5 (3-2 2-0 2-3)

De allereerste wedstrijd van het toernooi, en gelijk mochten onze mannen in het Oranje aan de slag. SloveniŽ is vooral een geroutineerd team, dat sterk is in de counter. Het was dan ook zaak om ze te laten komen, en daarna er zelf doorheen te breken.

De eerste linie van vandaag bestond, naast goalie Kristian ten Hof, uit Terry en Norry Samwell, alsmede Il Shik Sloover, Rob LabruyŤre en Guy Teulings.

Na 3 seconden spelen werd het eerste schot al op de Sloveense keeper afgevuurd. Een goed begin en pas na 2 minuten spelen kwam pas het eerste gevaar van de Slovenen.

Toen op 7.29 een Sloveen 2 minuten kreeg voor interference, kon de eerste powerplay beginnen, welke uitmonden in de 0-1 op 9.05 met een vernietigend schot van Terry Samwell vanaf de middellijn.

Het leek wel alsof dit de wake up call was voor SloveniŽ aangezien ze daarna gelijk druk gingen zetten op de Nederlandse verdediging. Op 12.21 was daar dan ook de gelijkmaker, aangezien SloveniŽ profiteerde van een onoplettenheid. Binnen 2 minuten scoorde SloveniŽ daarna de 2-1 en de 3-1. Gelukkig scoorde niet veel later, op 15.06, Rob een mooie goal voor de 3-2. De keeper was net te laat in de andere hoek. Vlak hierna viel deze keeper uit met een blessure, maar een verzwakking werd het zeker niet. Zijn opvolger keepte zeer goed.

In de 2e periode kreeg SloveniŽ nog steeds makkelijk een man vrij voor de keeper, en liep weer uit na 4-2. 5 minuten powerplay, na duwen vlak voor het doel van een Sloveen, was echter niet aan Nederland besteed. En op 16.41 scoorde SloveniŽ zelfs de 5-2.

De laatste periode, met weer enkele powerplay situaties, maar het lukte maar niet om te scoren. Maar toen, 12.29, in een scrimage kreeg Stephan Widjaja de bal langs de goalie, op aangeven van Felix Doorneveld, en er begon weer hoop te ontstaan. Helemaal nadat Joshua Herbst op 14.26 ook een rebound er in werkte, op assist van Guy Teulings. SloveniŽ reageerde echter met het scoren van de 4-6, nog geen minuut hierna.

In de laatste minuut van de wedstrijd, met nog 28 seconden op de klok, beging de Sloveense keeper echter een grote fout. Een uitgooi belande bij Rob, die Felix in staat stelde om de aansluitingstreffer te maken. Het was nog mogelijk en een herhaling van de 6-6 van 2 jaar geleden leek mogelijk. Echter, het laatste doelpunt was voor SloveniŽ, toen een Sloveen de kans kreeg om vlak voor tijd nog een bal in het lege Nederlandse net te krijgen.

Jammer genoeg verloren, maar met een beetje meer geluk, moet de volgende wedstrijd toch gaan lukken. Oostenrijk, beware...

SloveniŽ Ė Nederland: 7-5 (3-2 2-0 2-3) Doelpunten Nederland: 1-0 9.05 Terry Samwell 2-3 15.06 Rob LabruyŤre (ass. Terry Samwell) 3-5 52.29 Stephan Widjaja (ass. Felix Doorneveld) 4-5 54.26 Joshua Herbst (ass. Guy Teulings) 5-6 59.32 Felix Doorneveld (ass. Rob LabruyŤre)

Man of the Match: Terry Samwell 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl