Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland verslaat Oostenrijk


22-05-2006; 

In een zinderend duel heeft Nederland Oostenrijk verslagen met 4-3. Periode standen: 3-0 1-0 0-3.

Een overwinning!!! De laatste kans om de halve finales te kunnen halen, en deze werd gegrepen. Oostenrijk had gisteren de wedstrijd van Nederland al gezien, dus ze waren voorbereid. Maar het verliep anders.

Vanwege de voorbereiding hadden de coaches besloten om de tactiek om te gooien, alsmede de linies, en deze halverwege nog te veranderen. En het scheen te werken. De linies voor van daag waren:

  • Goalie: Kristian ten Hof
  • 1e linie: Terry en Norry Samwell (D), Guy Teulings (C), Rob LabruyŤre en Joshua Herbst (F)
  • 2e linie: Il Shik Sloover en Eelco Hoogwout (D), Adrian Mom (C), Joost Schram en Felix Doorneveld (F).

Gedurende de 1e periode werd al gelijk duidelijk dat Oostenrijk niet afwacht en een duel waarin Oostenrijk zeer gevaarlijk was bij tijd en wijle ontspon zich. Maar vandaag had goalie Kristian ten Hof een beduidend betere vorm dan de dag ervoor, en hij redde zeer veel ballen.

In de 9e minuut was het dan zover. Een pass van Terry vanuit de verdediging, en Guy stond ongedekt en tikte de 1-0 binnen. Het eerste verschil was gemaakt. Niet veel later, op 10.55, verdubbelde Rob de voorsprong. Guy schoot, de goalie redde, maar was kansloos op de rebound. Even later kreeg Rob zelfs een kans 1 op 1 tegenover de goalie, maar helaas was deze nu alerter.

Niet veel hierna was het de beurt aan de broertjes Samwell. In een vrije slag, waarin het betere voetenwerk kon worden gezien bleef tot het laatst onduidelijk wie zou schieten. Het werd uiteindelijk een pass van Terry en een goal van Norry. 3-0, en Oostenrijk nam een time-out.

Een manco in het spel van Nederland is nog steeds de powerplay. Ook vandaag weer enkele mogelijkheden, maar wederom lukte het niet om de verdediging uit te spelen. Een verbeterpuntje voor de volgende wedstrijd?

De 2e periode begon spectaculair, toen Adrian de lat raakte, niet veel later gevolgd door een penalty shot. Felix stond vrij voor de goalie, klaar om in te schieten, maar werd van achteren op de stick geslagen. Het penalty shot bleef echter zonder de gehoopte uitkomst. Juist op het moment van schieten glipte de bal weg van de stick van Terry, en de 2e kans was uit een onmogelijke hoek. Een powerplay derhalve, maar enfin...

Op 27.18 was het echter weer raak. Rob verzeilde in een scrimage, en lepelde de bal met zijn backhand achter de goalie, die de bal waarschijnlijk pas zag toen deze al achter hem lag. 4-0 en een royale voorsprong.

Het duel werd ondertussen steeds grimmiger. Oostenrijk ging steeds fysieker spelen en Nederland moest daar wel in mee. Het gevolg was dat aan het einde van de 2e periode Nederland tot 2 keer toe met een man minder moest spelen, maar ook de Oostenrijkse powerplay was niet gevaarlijk genoeg. Tevens was Kristian erg goed op dreef, dus de marge van 4 bleef.

De 3e periode moest Oostenrijk wel voluit gaan. Het spel werd nog fysieker, maar het bleef binnen de grenzen die de Tsjechische scheidsrechters gaven. Een domper was echter de 4-1. Een Oostenrijkse speler kreeg iets te veel vrijheid en schoot van afstand de bal achter Kristian. Niet veel hierna kreeg Guy ook nog eens een tijdstraf voor te weinig afstand nemen, maar Nederland bleef stand houden. Toen deze afgelopen was, mocht Nederland het weer 2 minuten met een man meer proberen, nadat Felix vrij hard onderuitgebeukt werd. Pas in de laatste 5 minuten wist Oostenrijk het net weer te vinden. Een rebound werd binnen gewerkt, en 2 minuten later, ondertussen de 59e minuut (58.41) scoorde Oostenrijk de 4-3. Zou het dan toch nog misgaan?

Gelukkig niet, en de ontlading was groot. Man of the Match was Kristian ten Hof, en het doel om de halve finales te halen is weer dichterbij gekomen. Morgen een rustdag, welverdiend en broodnodig, en woensdag mogen de heren in het Oranje weer aan de slag tegen AustraliŽ. Dan weer met nieuwe en frisse spelers, dus de vooruitzichten zijn weer positief...

Nederland - Oostenrijk 4-3 (3-0 1-0 0-3)

Doelpunten Nederland: 1-0 9.13 Guy Teulings (Terry Samwel) 2-0 Rob LabruyŤre (Guy Teulings) 3-0 13.41 Norry Samwel (Terry Samwel) 4-0 27.18 Rob LabruyŤre (Norry Samwel). 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl