Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland pas laat langs AustraliŽ


24-05-2006; 

Vandaag stond dan de wedstrijd tegen AustraliŽ op de planning om 10 uur 's ochtends. Na de wedstrijd van gisteren was het belangrijk te waken voor onderschatting en het idee dat deze match wel even gewonnen ging worden. De hele avond was er over gepraat, en op het veld moest het dan gaan gebeuren.

 

Voor de wedstrijd was er nog een hilarisch moment. Onze favoriete mascotte Globall, ook te zien op de foto's, had er zin in. Aan de zijkant daarentegen stond men druk te gebaren dat het toch echt tijd was om weer naar binnen te komen, maar onze lopende bal bleef maar door gaan (de moonwalk, andere dansjes, de wave en nog meer van zulks), onder aanmoedigingen van het publiek. Uiteindelijk werd hij dan toch maar naar de kant gedirigeerd. Overigens begint de mascotte er al iets minder rond uit te zien, maar volgens de persman van het toernooi wordt dat nog hersteld. Er was een vrijgezellenfeestje in het Zweedse team, zodoende...

 

En toen de wedstrijd. Waar men zo bang voor was gebeurde. Nederland speelde de eerste 2 periodes zeer ongeÔnspireerd en de scherpte ontbrak totaal. De klasse van Nederland was er wel, maar het tempo lag te laag om echt iets te kunnen bereiken tegen de groen-gele muur van AustraliŽ. AustraliŽ daarentegen speelde met hart en ziel en vocht zich naar een goede uitgangspositie. Het enige wat ze niet lukte was om de goed keepende Maarten Verweij te passeren.

 

In de opstelling van Nederland was te merken dat sommige spelers rust kregen. Il Shik stond zowiezo niet als speler op het formulier, en de 2e linie van vandaag bestond uit Remko en Josh in de verdediging, Johan als Center, en Milan en Roland als Forwards, al was Milan de diepe man in een 2-2-1 systeem.

 

Na iets meer dan 2 minuten mocht Nederland voor het eerst gaan proberen een penalty door te komen. Roland maakte iets te veel overtredingen op een rij en kreeg 2 minuten. Een halve minuut later viel de goal, maar dan voor Nederland. Guy Teulings vond een gaatje, en de Australische goalie zag er niet sterk uit. Net toen Nederland weer compleet zou zijn scoorde AustraliŽ alsnog. Een schot van afstand verdween strak in de kruising. Maarten zag hem bijna niet aankomen. Maar hij bleef ook hierna doorgaan met goede saves. AustraliŽ kwam er niet langs.

 

Ook vandaag was Nederland vrij machteloos in de powerplay. Het gaat te langzaam, wat komt doordat Terry, de aanjager in zulke situaties, wat minder snel is dan in Zwitserland, en derhalve bang om de bal te verliezen. Er wordt aan gewerkt, en voor de halve finales kunnen we nog wat verwachten...

 

In de 2e periode was het enige wat het vermelden waard was een goal van Guy op assist van Terry.

 

In de 3e periode waren er de nodige veranderingen. De 1e linie bestond nu uit Norry en Josh in de verdediging, Guy als Center, en Terry en Rob in de aanval. Felix was doorgeschoven naar de 2e linie, die nu bestond uit Eelco en Paul in de verdediging, Adrian als Center en Stephan en Felix dus.

Het leek alsof het team eindelijk door had dat er echt voor gestreden moest worden vandaag, en dat werd vrij snel in acties omgezet. Met name vanachter de goal bleek het mogelijk de bal goed te verwerken. Na een goede 2 minuten haalde Felix de bal net weg voor de goalie aan de ene kant van de goal, en via de achterkant werd de bal de andere hoek in gewerkt. Even later deed Terry hetzelfde en begon Nederland warm te draaien. De AustraliŽrs namen een time-out, en vervingen hun goalie.

 

Voor 363 toeschouwers bleef Nederland de overhand houden, en langzaam maar zeker de druk op te voeren. Met name Rob bleek in deze fase zeer doeltreffen, 2 keer om precies te zijn, allebei de keren op aangeven van Terry.

 

Na afloop werd zeer terecht Maarten gekozen tot man of the match. Minder tevreden over de wedstrijd was Micke. De uitslag was goed, maar de manier waarop moet toch echt beter. Morgen tegen Singapore, en het belooft wat te worden. Hopelijk alleen dan wel met scheidsrechters die er zin in hebben om ook in de B divisie te fluiten.

 

AustraliŽ Ė Nederland:            1-6 (1-1 0-1 0-4)

Doelpunten Nederland:

1-0       2.58                 Guy Teulings

2-1       23.19               Guy Teulings (Terry Samwell)

3-1       42.46               Felix Doornveld (Adrian Mom)

4-1       43.12               Terry Samwell (Rob LabruyŤre)

5-1       51.49               Rob LabruyŤre (Terry Samwell)

6-1       54.43               Rob LabruyŤre (Terry Samwell) 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl