Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland wint en behaalt de halve finales


25-05-2006; 

Nederland door naar de halve finales.

 

Na een moeizaam begon wist Nederland alsnog Singapore te verslaan met mooie cijfers. In de 1e periode bleek echter het spel van Singapore, gebaseerd op hun enorme loopvermogen, moeilijk te bestrijden. Tevens was elke poging om de spelers te blokkeren verdoemd door de scheidsrechters vanwege het verschil in fysiek. Gemiddeld is het Nederlandse team zo'n 7 jaar ouder en een kilo of 20 zwaarder en een centimeter of 15 langer.

 

De wedstrijd begon met een 1e line, die je normaliter als 2e zou verwachten. Aangezien Singapore heel snel is, werd begonnen met Il Shik en Paul in de verdediging, Adrian als Center en Stephan en Edwin Achten als aanvallers. Na 43 seconden echter kreeg Edwin 2 minuten na een duel met een aanvaller van Singapore. En al snel bleek Singapore in staat zo'n buitenkans te benutten. Maarten, wederom de goalie, was kansloos.

 

Maar iets later gaf Singapore blijk van een gebrek aan tactiek, toen een crosspass van Guy werd binnengewerkt door Terry. Iets later bracht een solo actie van Guy de 2-1 en kon Nederland al weer wat geruster zijn. Ook werd vandaag de powerplay beter benut en in zo'n situatie was wederom Terry de afmaker op aangeven van broerlief Norry. De 3-2, vlak voor het einde van de eerste periode, was echter een grote domper. De stemming in het team was niet goed, en er moest het nodige worden bijgestuurd.

 

De 2e periode begon flitsend. Face-off, goal. 9 seconden hadden Rob, de aangever, en Terry, de afmaker, nodig. In de line-up was Stephan ondertussen vervangen door Sven Landmeter, die daarmee zijn debuut maakte op dit toernooi, en halverwege de periode werd Milan ingebracht voor Edwin. Maar niet voordat Nederland eerst nog de 5-2 scoorde door toedoen van Guy, op aangeven van Norry.

 

De 5-3 van Singapore was een goal van wonderlijke schoonheid. Een airhook goal, zoals maar weinigen het kunnen. Maarten was kansloos. Het veld werd daarna wat leger toen Norry en zijn tegenstander 2 minuten kregen. Norry's spel was zowiezo de spelers van Singapore te machtig, maar de scheidsrechters namen hun in bescherming, wat Nederland veel vreemde tijdstraffen opleverde. Maar 4 tegen 4 bleek voor Nederland een voordeel, aangezien Josh (assist Terry) en Rob (assist Josh) het net vonden. Singapore reageerde echter met 2 doelpunten snel daarna, waarna Norry (assist Terry) met een schot van afstand in de laatste seconden van de periode de stand op 8-5 bracht.

 

Maar uiteindelijk gaf dan toch de pure klasse de doorslag. Met name Terry Samwell was vandaag goed op dreef, zoals al vermeld, en is na deze wedstrijd leider in het topscorers klassement met 17 punten (6 doelpunten, 11 assists). En zoals vaker in zulke wedstrijden kan worden gezien breekt op het einde het team dat op de top van zijn kunnen heeft gespeeld, en kan alsnog een mooie score worden neergezet.

 

Kristian loste Maarten af, en de 2e line bestond nu uit Remko en Il Shik, Sven, en Joost en Milan. De eerste goal van de periode, na bijna 13 minuten, was echter voor Singapore, aangezien Milan na een onschuldig duel vreemd genoeg 2 minuten had gekregen. Het slot akkoord in de laatste anderhalve minuut was voor Nederland, toen Norry (ass. Terry), Rob (ass. Terry) en Terry (ass. Guy) het net troffen. En zo werd het 11-6, en moest iedereen, waaronder uw reporter, zich haasten om zo snel mogelijk naar Stockholm te geraken, een goeie 650 kilometer verderop.

 

En nu de voorbereiding op de halve finale tegen Estland. Terry heeft een nieuwe stick, nadat zijn vorige het begaf, dus dat belooft nog wat. Makkelijk zal het niet worden, maar wie weet kan Nederland voor een verrassing zorgen. Een medaille moet mogelijk zijn.

 

Nederland – Singapore 11-6 (3-2 5-3 3-1)

Doelpunten:

1-1       4.11                 Terry Samwell (Guy Teulings)

2-1       6.08                 Guy Teulings

3-1       14.18               Terry Samwell (Norry Samwell)

4-2       20.09               Terry Samwell (Rob Labruyère)

5-2       24.42               Guy Teulings (Norry Samwell)

6-3       35.54               Joshua Herbst (Terry Samwell)

7-3       37.13               Rob Labruyère (Joshua Herbst)

8-5       39.39               Norry Samwell (Terry Samwell)

9-6       58.26               Rob Labruyère (Terry Samwell)

10-6     59.29               Rob Labruyère (Terry Samwell)

11-6     59.46               Terry Samwell (Guy Teulings)

  
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl