Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland wint de strijd om het brons!


27-05-2006; 

In een wedstrijd die gelijkwaardig op ging heeft Nederland met 4-3 gewonnen van SloveniŽ! Een snelle 1-0 achterstand werd omgebogen naar een 4-1 voorsprong. SloveniŽ kwam nog dichtbij, maar redde het niet tegen het Nederlandse team. Daarmee heeft Nederland beslag gelegd op de derde plaats in de B divisie, de beste prestatie ooit!

Beide teams hadden elkaar al eerder ontmoet, en toen won SloveniŽ, terwijl ze ook nog beter speelden. Deze keer waren de teams qua spel aan elkaar gewaagd en zou het afmaken van kansen beslissen welk team zou winnen.

De eerste periode begon slapend. 45 seconden onderweg, en SloveniŽ had al gescoord. Een Estland visioen begon te ontstaan, maar een goede minuut later was Rob de afmaker voor de 1-1. We konden weer opgelucht ademhalen.

Wie daar ook verantwoordelijk voor was, was Kristian. Niet alle wedstrijden was even scherp, begrijpelijk, maar hij had een juist moment om te pieken, en was deze wedstrijd zeer goed op dreef om de pogingen onschadelijk te maken.

Het spel ging in eerste instantie gelijk op. Beide kanten kregen kansen, maar geen score's. En toen schoot Norry op doel. En met grote snelheid plofte de bal achter de Sloveense goalie. 2-1. En de Slovenen waren hierdoor wel even van slag. Nederland werd sterker en SloveniŽ moest zijn best doen om het zaakje dicht te houden. Het toestaan van een penaltyshot was een uitvlucht, maar Terry wist zich nu wel raad met deze buitenkans. 3-1

De 2e periode was het niveau van beide ploegen weer gelijk, en bleef Kristian doorgaan met goede reddingen. De Powerplay van Nederland was gevaarlijk en op het einde van de periode, met nog 2 seconden op de klok, scoorde Guy uit zo'n situatie, op assist van Rob. 4-1, en een mooie voorsprong. Maar hoe ging SloveniŽ hierop reageren?

De 3e periode liet een zeer aanvallend SloveniŽ zien, en ze deden hun best om Nederland op de pijnbank te leggen. Na 4.26 viel de 4-2. De spanning begon te stijgen, helemaal nadat Terry om wat vage redenen een tijdstraf kreeg. En dat was jammer, want niet veel later kreeg Nederland weer een penaltyshot. Guy omspeelde de keeper, maar de kreeg de bal niet in het net...

Met nog 7 minuten te gaan kwam SloveniŽ terug op 4-3 en leek het nog spannend te gaan worden. Hetzelfde als tijdens de eerste wedstrijd, maar nu dan de andere kant uit. SloveniŽ zette alles op alles, en probeerde veel, maar Kristian bleef alert en met het verstrijken van de tijd, werd de overwinning zekerder. De ontlading was groot. 2 jaar hebben ze ervoor gewerkt, en nu, met een 3e plaats, kan Nederland terug kijken op een mooi toernooi, met wedstrijden vol spanning en sensatie. En namens de NeFUB ging dan ook een speciaal bedankje uit naar de staf en de mensen er om heen: Micael Svensson, Jacob Hoogenboom, Joost Oldenbeuving, Ines Schetters en Pšivi Vššnšnen.

SloveniŽ  - Nederland            3-4            (1-3 0-1 2-0)

Doelpunten Nederland:
1-1       1.56                 Rob LabruyŤre
1-2       11.18               Norry Samwell (Rob LabruyŤre)
1-3       18.06               Terry Samwell
1-4       39.58               Guy Teulings (Rob LabruyŤre) 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl