Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

NeFUB organiseert IFF development seminar


21-07-2006; 

Om het internationale floorball naar een hoger niveau te tillen organiseert de International Floorball Federation (IFF) de komende jaren een aantal internationale Development Seminars. Tijdens deze seminars worden de deelnemers van verschillende landen in 4 dagen bijgeschoold op de terreinen organisatie, coaching en scheidsrechters.

Van 14 t/m 17 september 2006 organiseert de IFF samen met de NeFUB een development seminar in Rotterdam.

Alle West Europese landen (van IJsland, via Ierland en Duitsland tot Spanje en Portugal) worden uitgenodigd om deelnemers af te vaardigen voor de drie deelprogramma's.

Het seminar wordt georganiseerd en gegeven door internationale topdocenten. Het seminar bestaat uit drie parallelle sessies voor respectievelijk bestuurders/organisatoren (over het opzetten en inrichten van een professionele sportbond), scheidsrechters (over het opleiden en begeleiden van scheidsrechters) en trainers/coaches (techniek, tactiek, trainingsvormen). Het seminar heeft een 'train de trainer' doelstelling: vanuit de IFF worden we bijgeschoold op het gebied van coaching, scheidsrechters en organisatie. Het is de bedoeling dat jij die kennis vervolgens weer in de praktijk gaat brengen en overdraagt op clubgenoten. Zo gaan we het niveau in Nederland flink opkrikken.

Maar natuurlijk leer je ook veel van elkaar en doe je waardevolle contacten op. En zeg nou zelf, wat is er leuker dan 4 dagen intensief bezig zijn met  je favoriete sport, omringt door zielsverwanten?

Het seminar wordt gehouden in het Erasmus congrescentrum en EUR Sportcentrum in Rotterdam. Het seminar start donderdagmiddag 14.00 met een gezamenlijke kick off, gevolgd door de eerste sessies.
's Avonds eten we samen, waarna we met alle deelnemers wat floorball fun wedstrijdjes spelen
De vrijdag is gevuld met theoriesessies en 's avonds gaan we praktisch aan de slag tijdens een oefenwedstrijd, waarbij de seminar deelnemers optreden als coaches, scheidsrechters en organisatoren.
Zaterdagochtend beginnen we weer vroeg met theoriesessies. 's Middags volgt dan weer een oefenwedstrijd die de deelnemers gaan organiseren/coachen/scheidsen. We sluiten de zaterdag af met een gezellig social event voor alle deelnemers.
Zondag is dan alweer de laatste dag, met 's ochtends de laatste sessies en 's middags een gezamenlijke afsluiting om 13.30.

Het seminar is mede mogelijk gemaakt door de Dienst Sport en Recreatie van de gemeente Rotterdam.

Als gastheer heeft Nederland uiteraard ook recht op een aantal plaatsen. Heb je interesse, of wil je meer weten, neem dan contact op met Hans Botman. (voorzitter@nefub.nl)

Deelname is gratis, je betaalt alleen je eigen reiskosten en 100 euro voor eten en drinken. Verder moet je zelf voor overnachting zorgen.

Aanmelding staat open voor iedereen met interesse/ervaring in de drie genoemde gebieden. Je kan je laten voordragen door je club, of rechtstreeks je aanmelding versturen naar de NeFUB. De NeFUB zal vervolgens een selectie maken van de meest geschikte kandidaten.

Geef bij je aanmelding duidelijk aan:

  • Naam en adres
  • eventuele club
  • gekozen parallelsessie (en tweede voorkeur), keuze uit organisatie, coaching, scheidsrechters
  • kort floorball CV en motivatie

Stuur je aanmelding VOOR 24 augustus naar Hans Botman (voorzitter@nefub.nl). 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl