Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

FB Agents en Ladies Together op weg naar de top


03-09-2006; 

De Nederlandse kampioenen FB Agents en Ladies Together hebben de 8e en 6e plaats gehaald bij de Europacup Kwalificatie in Denemarken. Daarmee hebben de teams zich niet weten te kwalificeren voor de eindronde in Zweden.

Voor FB Agents was dit het Europese debuut. De ploeg had een ongelukkige loting, met sterke groepsgenoten uit Letland, Estland en Slowakije. Deze ploegen zijn nog een maatje te groot, maar gelukkig was er een fraaie 9-13 overwinning op de Italiaanse kampioen Bozen. De Agents toonden goed verzorgd veldspel, maar konden conditioneel niet opboksen tegen ploegen die gewend zijn 3/4 keer per week te trainen.
In de wedstrijd om de 7e plaats trokken de London Vikings aan het langste eind, waarmee Agents het toernooi afsloten met een 8e plek.

Voor Ladies Together was dit het tweede Europese optreden na het debuut in 2004. De Ladies hebben de afgelopen jaren een enorme progressie doorgemaakt. Was alles in 2004 nog nieuw en onbekend, nu stond er een hecht en vooral enthousiast en gemotiveerd team. Het team kon in vrijwel alle wedstrijden volwaardig tegenstand bieden, maar kwam nog tekort op snelheid en conditie. Na 4 zware wedstrijden werd de laatste wedstrijd met 4-3 afgesloten. Daarmee eindigden 3 ploegen met 2 punten, waarbij de Ladies op onderling doelsaldo helaas als 6e eindigden.

Beide teams kunnen met een goed gevoel terugreizen. Het zal nog enkele jaren duren voordat Nederlandse clubteams serieus mee kunnen doen in de strijd om kwalificatie, maar we zijn absoluut goed op de weg.

Bij de heren hebben de teams Nizhegorodets en Latvijas Avize zich gekwalificeerd, bij de dames Frederikshavn Bulldogs FC en Nizhny Novgorod FBC-30. De indeling van de finaleronde in januari is nu als volgt:

Men Group 1
Warberg IC-85, SWE (reign. Champ.)
UHC Alligator Malans, SUI
Tatran Stresovice, CZE
Nizhegorodets, RUS

Women Group 1
IKSU, SWE (reign. Champ.)
FBC Liberec, CZE
Tunet IBK, NOR
Frederikshavn Bulldogs FC, DEN

Men Group 2
AIK, SWE
Espoon Oilers, FIN
GreŚker IBK, NOR
Latvijas Avize, LAT

Women Group 2
Lappeenranta, FIN
UCH Dietlikon, SUI
Rubene/Rants, LAT
Nizhny Novgorod FBC-30, RUS

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.floorball.org 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl