Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Vanaf 2010 nieuw systeem voor Wereldkampioenschappen


09-01-2007; 

Het IFF bestuur heeft besloten in 2010 over te stappen op het nieuwe WK systeem. Vanaf 2010 is er geen A, B en C divisie meer, maar komt er ťťn WK eindronde met 16 teams. De deelnemers moeten zich via continentale kwalificatietoernooien plaatsen voor deze eindronde.

Omdat de onderlinge krachtsverschillen nog erg groot zijn en om de WK's 2008 en 2009 aantrekkelijker te maken heeft de IFF besloten om in eerste instantie te gaan werken met een combinatie van plaatsing en kwalificatie.

De eerste 7 van de A divisie en de winnaar van de B divisie plaatsen zich automatisch voor de eindronde. De overige 8 plaatsen worden verdeeld via continentale kwalificatietoernooien.

De eerste WK's nieuwe stijl voor Heren zijn in 2010 in Finland en 2012 in Zwitserland en voor dames 2011 in Zwitserland.

De IFF start een onderzoek naar de beste periode voor het organiseren van de wereldkampioenschappen. Tot nu toe werden de kampioenschappen georganiseerd in mei, kort na de wereldkampioenschappen ijshockey en kort voor het EK/WK voetbal. Gekeken wordt nu, of verplaatsing naar een andere periode (februari, september, oktober, december) kan leiden tot meer aandacht van publiek en media.

De WK's onder 19 behouden een A en B divisie. Voor het WK onder 19 voor jongens wordt wel gespeeld met een kwalificatietoernooi. Er is plek voor 16 landen en 19 landen hebben zich ingeschreven. De IFF heeft besloten dat de 15 landen die op tijd aan alle verplichtingen hebben voldaan rechtstreeks geplaatst zijn. De 4 landen die dat nog niet hebben gedaan strijden in een kwalificatietoernooi om de 16 plek. Nederland zit bij de 15 reeds geplaatste landen en is dus verzekerend van deelname in november 2007. 

De IFF heeft verder besloten tot de invoering van een nieuw kwalificatietoernooi voor de Euro Floorball Cup en heeft organisatoren aangewezen voor een aantal evenementen tot en met 2012. De Nederlandse clubkampioenen zijn in 2007 geplaatst voor de voorronde in Noorwegen, samen met een aantal andere Noord- en Westeuropese landen. De Oost- en Zuideuropese landen spelen hun voorronde in ItaliŽ. 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl