Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederlandse dames verliezen maar nipt van A-landen


11-02-2007; 

De Nederlandse dames hebben in voorbereiding op het B-WK in Frederikshavn, aankomende mei, twee uitstekende wedstrijden gespeeld tegen A-landen Noorwegen en Denemarken. Hiermee is het Nederlandse damesteam onder leiding van Jorg Andree en Phillippe Bannwart de laatste maanden naar het WK goed begonnen.

In dezelfde hal in de Noord-Deense havenstad waar het WK zal worden gespeeld, werd vrijdag met 5-3 verloren van Noorwegen. De beslissing viel pas in de laatste minuten van de wedstrijd. Noorwegen, tijdens het WK in Singapore in 2005 nog vierde achter de drie grootmachten Zwitserland, Finland en Zweden, liet nummer vijftien van de wereld Nederland in het eigen spel komen en wist de vele kansen niet te benutten. Nederland verdedigde goed en wist een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-3 gelijkstand halverwege de derde periode. In de laatste minuten wist Noorwegen de winst toch nog te pakken. Man of the match werd namens Nederland Faybiene Kollau uit Groningen, die haar eerste balcontact verzilverde met een goal.

Zaterdagmiddag volgde een wedstrijd tegen gastland Denemarken. Twee vorige ontmoetingen eindigden in 10-1 en 5-2 nederlagen voor Nederland. Bovendien wist Denemarken zich in Singapore te plaatsen voor het A-WK, dus voor de de Hollandse dames wachtte een zware pot. De wedstrijd begon moeilijk met twee snelle tegendoelpunten, maar al snel wist Oranje terug te komen tot 2-1. De periode eindigde 3-2 voor de Denen. In de tweede periode scoorde Denemarken opnieuw tweemaal in de eerste minuten na de face-off, maar opnieuw wisten de Oranjedames zichzelf weer in de wedstrijd te vechten. De derde periode werd ingegaan met een krappe 5-4 achterstand. Nederland vocht hard voor de gelijkmaker, maar uiteindelijk wist alleen Denemarken nog een maal het net te raken. De wedstrijd eindigde in 6-4 voor Denemarken, man of the match was Panka Semmelink met twee goals.

Afgelopen weekend werden in Polen en Oostenrijk ook kwalificatiewedstrijden gespeeld voor drie plaatsen op het WK, waardoor nu bijna alle tegenstanders in de poule van Nederland bekend zijn geworden. Volgende week bepalen Japan en Singapore welk land de laatste plaats inneemt. Het wedstrijdschema van Nederland op het WK is nu als volgt:


12/5 Nederland - Slowakije
13/5 Japan/Singapore - Nederland
14/5 Nederland - Hongarije
15/5 Italie - Nederland

Selectie Nederland voor dit landentoernooi:

Goalkeepers:

* Cynthia Littooij (HDM Agents Amsterdam/Den Haag)
* Sita Verburg (GUV Quickfeet Groningen)

Defenders:

* Suzan Hombergen (Hooked Shots Nijmegen/Maastricht)
* Liesbeth Smit (Ladies Together Amersfoort)
* Aukje Zielinski (U.C. Face Off Groningen)
* Karien Smit (GUV Quickfeet Groningen)
* Eva Oosterwegel (HDM Agents Amsterdam/Den Haag)
* Reineke Barentsen (GUV Quickfeet Groningen)

Forwards:

* Jikke Bakker (Messed Up Enschede)
* Anna Kijlstra (U.C. Face Off Groningen)
* Eva Smal (C) (U.C. Face Off Groningen)
* Liselotte de Beer (Hooked Shots Nijmegen/Maastricht)
* Faybienne Kollau (U.C. Face Off Groningen)
* Iris Stokman (HDM Agents Amsterdam/Den Haag)
* Annedien Nijhuis(Hooked Shots Nijmegen/Maastricht)
* Flor Thijssens (Hooked Shots Nijmegen/Maastricht)
* Panka Semmelink (U.C. Face Off Groningen)

Hoofdcoach: Jorg Andree
Assistent-coach: Philippe Bannwart
Conditie: Martijn Swaagman
Fysiotherapeut: Annegees Klunhaar
Team Manager: Bart Blauwendraad


 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl