Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nieuwe coachingstaf voor Floorball Herenteam


13-02-2007; De Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (NeFUB) is verheugd om de nieuwe begeleidingsstaf voor het nationale herenteam te presenteren.  Na de opties in Nederland en in het buitenland bekeken te hebben, hebben we een uitstekende bondscoach gevonden in de persoon van Torbjörn Svahn.

 Torbjörn  heeft zijn sporen als coach en trainer vooral verdiend in het ijshockey. Als gediplomeerd coach heeft hij jarenlange ervaring op het gebied van trainen en coachen van ijshockey teams in Zweden.

Sinds enkele jaren woont hij in Amsterdam alwaar hij mede verantwoordelijk is voor de trainingen en coaching van de FB Agents. Dit resulteerde vorig jaar in de eerste landstitel voor het herenteam van  FB Agents.

Torbjörn Svahn zal gesteund worden in zijn werkzaamheden door Urik Jonsson, Ville Kulmala en Michel Hartog.  Ulrik Jonsson richt zich primair op coaching en training en  Ville Kulmala en Michel Hartog zullen het gedeelte van scouting, analyseren van wedstrijden en een organisatie gedeelte op zich nemen.

Het Herenteam start in maart met de voorbereidingen op het Wereldkampioenschap, dat in mei 2008 in Tsjechië gespeeld zal gaan worden. In totaal hebben zich 25 landen ingeschreven voor het WK. Nederland komt uit in de B divisie en wist in 2006 beslag te leggen op de derde plek.

De NeFUB wil via deze weg de nieuwe staf veel succes wensen voor het aankomende WK traject.

 

  
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl