Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nieuwe coachingstaf voor U19 herenteam


08-03-2007; 

Nadat vorige maand de staf voor het nationaal herenteam bekend werd, is de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (NeFUB) nogmaals verheugd om een nieuwe begeleidingsstaf te presenteren: Roland Velu en Phillippe Bannwart zullen het heren U19 team begeleiden naar het WK dit najaar in Zwitserland.

Roland Velu was al coach tijdens het afgelopen WK in Letland. Phillippe Bannwart is op dit moment assistent-bondscoach bij het Nederlands damesteam. Samen zullen zij een selectie maken uit het groeiende aantal talentvolle jeugdleden bij de Nederlandse clubs, aangevuld met Nederlandse talenten uit Zweden en Zwitserland.

De Zwitser Philippe Bannwart heeft vele jaren coachings- en trainingservaring opgedaan in zijn geboorteland, onder andere bij topclub Zuger Highlands. Inmiddels is hij al weer 4 jaar assistent-bondscoach van het Nederlands damesteam. Roland Velu is een ervaren speler van het nationaal herenteam. Velu heeft op drie WK's als speler acte de prťsence gegeven. Tijdens het laatste U19 WK in 2005 was hij al onderdeel van de begeleidingstaf.

Het U19 heren team start in april met de voorbereidingen op het Wereldkampioenschap, dat in november 2007 in Zwitserland gespeeld zal gaan worden. In totaal zullen er 16 landen meedoen aan het WK waarbij Nederland zal uitkomen in de B-divisie.

De NeFUB wil via deze weg de nieuwe staf veel succes wensen voor het aankomende WK traject. 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl