Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

UC Face Off 1 landskampioen bij de dames


26-03-2007; 

Ladies Together en UC Face Off 1 bij de face off.Afgelopen zaterdag is het eerste damesteam van het Groningse U.C. Face Off kampioen van Nederland geworden. In de wedstrijd in de Amsterdamse Sporthallen Zuid tegen Ladies Together uit Amersfoort/Wageningen was 1 punt voldoende. De Groningse dames pakten in de derde periode van de felle wedstrijd de volle winst : 5-2 (0-0, 1-1, 4-1).

Al vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de dames van U.C. Face off wilden vechten voor een punt of meer, en dus het kampioenschap, maar de dames van Ladies Together lieten zien dat zij daar zeker niet aan mee wilden werken. In de eerste periode werden er vele felle duels uitgevochten, maar geen van beide teams wist daarbij het voordeel te behalen en een punt te scoren.

In de tweede periode nam Ladies Together uiteindelijk de voorsprong met een mooi one-touch goal. De fans van Face Off riepen meteen om een gelijkmaker, en die liet niet lang op zich wachten. Vanaf de zijkant werd met een lange afstandschot gescoord in de korte hoek. 1-1 was de eindstand van de tweede periode.

In de derde periode werd het in vijf minuten duidelijk waarom Face Off eerste stond in de competitie:  snel achter elkaar werd vier keer gescoord uit afstandschoten en uitgespeelde kansen. De dames van Ladies Together herpakten zich na die vijf minuten en probeerden de achterstand van vier goals weer te verkleinen en het team kreeg daarvoor ook kansen. Eťn kans werd verzilverd, Ladies Together scoorde met een schot vanaf de boarding. U.C. Face Off 1 speelde de wedstrijd daarna uit en kwam niet meer in gevaar: het eindsignaal betekende voor de dames uit Groningen het kampioenschap van 2007!

U.C. Face Off zal Nederland vertegenwoordigen op de noordelijke voorrondes van de Europacup in Oslo, Noorwegen. Voor meer foto's van de wedstrijd kijk onder NeFUB/Foto-archief/2007. 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl