Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

FB Agents pakken de titel bij de heren


01-04-2007; De FB Agents uit Amsterdam hebben gisteren door een overwinning op de heren van U.C. Face Off 1 uit Groningen de landstitel geprolongeerd. In de laatste twee wedstrijden moesten de Amsterdammers minstens 3 punten halen, door de overwinning gisteren zijn ze inmiddels niet meer in te halen voor HDM 1 uit Den Haag. Net als de dames van U.C. Face Off 1 - die gisteren hun eerste nipte nederlaag leden tegen het combinatieteam HDM/Agents maar de titel al binnen hebben - mogen de Agents nu Nederland vertegenwoordigen in Oslo tijdens de voorrondes van de Europacup.

Foto's Eva Smal in het fotoarchief 2007.

Wedstrijdverslag Johan Kruseman (FB Agents en ex-Face Off)

Zowel Face Off als FB Agents hadden een goede serie wedstrijden achter de rug. FB Agents had na vier gewonnen wedstrijden op rij nog drie punten nodig voor het kampioenschap; Face Off 1 had met gelijkspel tegen Hooked en HDM 1 bewezen opgewassen te zijn tegen de top 3. De wedstrijd begon dan ook aftastend van beide kanten. FB Agents zette iets meer druk, terwijl Face Off gevaarlijk op de snelle counter loerde. Beide teams durfden niet het extra stapje te zetten, bang voor het antwoord van de ander. Ondanks een powerplay voor de Agents in de laatste twee minuten, eindigde de eerste periode dan ook in 0-0.

In de tweede periode speelden beide teams met meer durf. Vooral Agents nam het initiatief door hoge druk te spelen, waardoor er echter ook ruimte kwam voor Face Off als ze de bal naar het middenveld wisten te brengen. Een veel interessantere periode, meer duels en snelle uitbraken, resulteerde in 4 doelpunten.
1-0 Jonas Laében; 1-1 Ben de Jong (Edwin Menzo); 2-1 Ulrik Jonsson (Jonas Laében); 3-1 Mikael Royson

De derde periode werd nog fanatieker. De Agents nog lang niet zeker van het kampioenschap, Face Off op zoek naar op zijn minst een gelijkspel. Gevolg was drie tijdstraffen voor Face Off en één voor de Agents. Na een snelle 4-1 en een 5-1 in powerplay, wist Agents toch snel de winst zeker te stellen.
4-1 Johan Kruseman; 5-1 Mikael Royson (Ville Kulmala) – powerplay; 5-2 Bart van Velzen (Pepijn Gielkens) 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl