Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Ladies Together en HDM 1 Cupwinnaars


22-04-2007; 

Ladies Together uit Amersfoort/Wageningen heeft de NeFUB Cup voor dames 2007 gewonnen. In de finale versloegen ze GUV Quick Feet met 6-3. In de eerste periode kwamen de Ladies op een 3-0 voorsprong. Hoewel Quick Feet in de tweede en derde pogingen hard aan de slag ging om het verschil te verkleinen, bleef het onderlinge verschil op een comfortabele 3 doelpunten staan, resulterend in een 6-3 eindstand. In de competitie zijn deze teams respectievelijk als 3e en 4e geeindigd. De nummers 1 en 2 waren al eerder uitgeschakeld.

Bij de Heren stonden de nummers 1 en 2, FB Agents en HDM 1 tegenover elkaar. Daarmee was de finale een herhaling van vorig jaar. Vooral ook omdat wederom competitiewinnaar FB Agents van runner up HDM 1 verloor. In de hoogstaande, snelle en felle wedstrijd vielen veel doelpunten. HDM nam het initiatief, maar Agents wisten steeds weer aan te pikken. Halverwege de derde periode kwam de stand op 8-9 en hing een gelijkspel in de lucht. Maar met een slotoffensief wist HDM uit te lopen naar een comfortabele 8-13 eindstand. HDM 1 toont zich daarmee een ware cupfighter met 3 overwinningen op rij.

Tussen de beide bekerfinales in werden twee jeugdwedstrijden gespeeld. Het meisjesteam van het Strabrecht College verloor met een nipte 2-3 van een selectie van HDM en Sonics dames. Het Strabrecht team is regerend Nederlands scholenkampioen en vertrekt begin mei naar Tsjechie voor het WK voor scholenteams.

In de tweede wedstrijden traden de jeugd van Utrecht en Sonics tegen elkaar aan. Na de nederlaag in een eerdere vriendschappelijke wedstrijd was de Utrechtse jeugd gebrand op revanche, maar ook nu toonde Sonics zich de sterkste met net iets sneller en fysieker spel. Alle aanwezigen waren onder de indruk van het niveau van de wedstrijd. De teams bestonden uit spelers tussen de 13 en 17 jaar, nu dus nog jeugd, maar het zal niet lang meer duren of deze jeugdspelers staan in de echte bekerfinale! 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl