Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Strabrecht College in halve finales WK scholenteams


07-05-2007; 

Het meisjesteam van het Strabrecht College uit Geldrop heeft de halve finales behaald bij het WK voor scholenteams in Brno, TsjechiŽ. Dinsdag speelt het team de halve finale tegen Zweden. Dankzij overwinningen op het Hongaarse team en de twee Tsjechische teams haalde het team de 4e plaats in de poulewedstrijden.

Het jongensteam van het Knippenberg College uit Helmond speelt dinsdag de kwartfinales, eveneens tegen Zweden. De jongens hadden geen eenvoudige opgave in de poulewedstrijden, met forse nederlagen tegen Finland en TsjechiŽ. Maar het team verbeterd zich elke dag en wist de groepsfase af te sluiten met een 0-0 gelijkspel tegen Duitsland.

Ook op het scheidsrechtersfront is Nederland vertegenwoordigd. Johan Kruseman en Eelco Hoogwout hebben de afgelopen dagen al heel wat groepswedstrijden gefloten. Dinsdag fluiten ze de kwartfinale bij de jongens tussen Finland en Slowakije en natuurlijk hopen zeeen van beide finales te mogen fluiten!

Dit is het allereerste WK floorball voor scholenteams. In totaal doen er 8 teams mee bij de jongens en 7 bij de meisjes. Nederland is met twee teams dus goed vertegenwoordigd. De Nederlandse teams hadden zich vorig jaar geplaatst door een overwinning bij het NK voor scholenteams in Amsterdam. De WK's voor scholenteams worden om het jaar georganiseerd, dus als het goed is, is er in 2009 weer een scholen WK.

Kijk voor alle uitslagen en standen op de officiŽle toernooi website. 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl