Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Strabrecht College derde op Scholen WK


09-05-2007; 

Dankzij een knappe 3-1 overwinning op Slowakije hebben de meiden van het Strabrecht College de derde plaats behaald op het Wereldkampioenschap voor scholenteams in Brno. Na in de voorronde nog met 3-2 verslagen te zijn, namen de meiden sportieve revanche met een overtuigende zege.

De meiden schrijven daarmee geschiedenis, want met hun derde plaats behalen ze de allereerste Nederlandse Floorball WK medaille ooit! Een mooie opsteker ook voor het Nederlands damesteam, dat zaterdag van start gaat bij het Wereldkampioenschap in Denemarken.

De jongens wisten ook in hun laatste wedstrijd niet tot een overwinning te komen. Na een nederlaag en gelijk spel in de poulewedstrijden konden de jongens ook nu weer niet van Duitsland winnen. De jongens van het Knippenberg College zijn daarmee op de 8e plaats geŽindigd.

De beide finale waren (traditiegetrouw) voor Zweden en Finland en (ook dat is traditie) werden beide door Zweden gewonnen. Opvallend was wel de uitslag: 4-3 in beide wedstrijden.

Nederland was echter ook in de damesfinale vertegenwoordigd, in de persoon van scheidsrechters Eelco Hoogwout en Johan Kruseman. Een eervolle afsluiting van een zeer geslaagd WK debuut voor 'onze' scheidsrechters. 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl