Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland verslaat Slowakije


12-05-2007; 

Nederland heeft met 8-3 gewonnen van Slowakije. Nederland begon de eerste periode overweldigend met ongelooflijk goed spel waar de nodige a-landen voor kunnen vrezen. In de 2e periode werd Slowakije feller in de duels, maar na wat snelle uitbraken van Nederland zat de wedstrijd snel op slot. Nederland speelde de wedstrijd professioneel uit en kon zich permitteren alle speelsters minuten te geven. De wedstrijd was de eerste wedstrijd voor Nederland tijdens het WK 2007 in Fredrikshavn, Denemarken. Nederland speelt morgenmiddag om 17.00u tegen Japan. Ook dan zal er weer verslag worden gedaan vanuit de Arena Nord.

De foto's kun je vinden onder oranje -> dames -> WFC 2007 Fredrikshavn

WEDSTRIJDVERSLAG VAN MINUUT TOT MINUUT:

De eerste slag is voor Nederland. Bij het volkslied waren er 30 supporters voor Nederland en 2 voor Slowakije.

De eerste line-up voor Nederland bestaat uit Cynthia Littooij, Aukje Zielinski, Panka Semmelink, Anna Kijlstra, Faybienne Kollau en Suzan Hombergen. De wedstrijd staat onder leiding van 2 Zweedse scheidsrechters.

Na 30 seconden lost Suzan Hombergen het eerste schot op het doel van de Slowaakse keepster af.

De 2e linie van Nederland bestaat uit Flor Thijssens, Liselotte de Beer, Eva Smal, Reineke Barentsen en Karien Smit.

1.50s. Faybienne schiet net voorlangs na een pass van Aukje. Nederland is in het begin sterker.

2.05s. Doelpunt voor Nederland!!! Gigantische blunder van de Slowaakse keepster na mislukt schot van Eva Smal. Flor raakt de bal volgens de scheidsrechters het laatst.

2.37s. 2-0 voor Nederland. Faybienne "de muskito" Kollau speelt Panka vrij voor het doel waarna ze makkelijk kan intikken. Nederland blijkt vooral fysiek een stuk sterker en krijgt voorin erg veel ruimte.

2.50s. Flor Thijssens mist alleen voor de keepster door een goede redding van de keepster.

2.58s. Uitgestelde tijdstraf voor Slowakije vanwege te weinig afstand. Nederland speelt de powerplay sterk uit en schiet regelmatig op doel. Een schot van Eva Smal wordt goed verwerkt en een schot van Panka wordt gestopt door keepster.

5.40s. Beide teams zijn weer compleet. Cynthia heeft nog geen schot gehad.

6.38s. Eva Smal wil schieten op doel, wordt gehaakt, maar gaat goed door en schiet verwoestend de 3-0 binnen!!!

8.59s. Nederland is continu in balbezit en speelt een ontzettend hoog tempo en zeer hoge pressie.

9,39s. Schot van Anna op het Slowaakse doel, maar een redding voorkomt tenauwernood de 4-0.

10.19s. Vrije slag voor Nederland. Schot van Anna wordt gekraakt. De Slowaakse coach overstemt het Nederlandse publiek.

11.38s. Gevaarlijke actie voor het Nederlandse doel. De druk van Slowakije neemt toe. Nederland probeert er scherp uit te counteren via bijvoorbeeld snelle uitbraken van Flor.

13.02s. Eva Smal voelt zich goed en pingelt van achteruit zichzelf eenvoudig vrij voor het doel. Het schot wordt gepakt door de keepster, die langzaam in de wedstrijd komt.

13.58s. Het publiek is er stil van. Het is one-touch floorball en via eenvoudig tikwerk wordt Aukje in stelling gebracht. Ze schiet genadeloos in: 4-0!

14.44s. Karien Smit redt met uiterste krachtsinspanning bij een uitbraak van Slowakije.

16.42s. Aukje heeft last van een blessure en wordt behandeld aan de kant. Ook Anna heeft wat kleine pijntjes, wat niet terugkomt in haar spel. Aukje blijft voorlopig in het veld.

17.32s. Een schot van Panka gaat nipt over.

De slotfase van de 1e periode. Een schot van Slowakije gaat nipt over, maar is verder niet in de wedstrijd geweest. 2 seconden voor tijd krijgt Liselotte nog een kans, maar de zoemer staat een volgend doelpunt voor Nederland in de weg.

Halverwege de 1e periode is een Slowaakse speelster ongelukkig over de boarding gevallen en op haar ribben terechtgekomen. Zij wordt op dit moment uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Wellicht heeft ze een rib gebroken.

De 2e periode is begonnen. De linies zijn ongewijzigd. Na 30 seconde komt Nederland goed weg bij uitbraak van Slowakije. Slowakije lijkt meer druk te zetten.

Na 1 minuut overwint Karien een 1-1 uitbraak.

Na 3.04 scoort Slowakije de 4-1. Cynthia redt eerst goed op een schot, maar heeft bij een rebound het nakijken. Nederland pakt de treffer op door weer aggressief in de aanval te gaan. Slovakije is in begin van de 2e periode wat sterker. Ook al omdat ze de duels nu veel fysieker aangaan ipv uit de weg lopen.

Na 4.10 schiet Slowakije op de paal. Het wordt een hard en stevig duel. Nederland blijft loeren op de counter en is in de aanval levensgevaarlijk.

Suzan zet de toon door een stevig duel achter het Slowaakse doel. Slowakije schiet de vrije slag regelrecht in de stick van Panka "blue eyes" Semmelink die Faybienne vrij voor de keepster zet. Faybienne schiet direct en schiet de 5-1 in!

5.52. Faybienne en Panka vinden elkaar moeiteloos. Nu is het Faybienne die Panka laat prijsschieten. 6-1 !

6.32. Liselotte draait goed achter de goal door en probeert een schot. Eva Smal is alert op de rebound en schiet de 7-1 binnen.

HET IS PRIJSSCHIETEN!!!

7.09. Van achteruit goed opgebouwd speelt Faybienne Panka weer netjes aan. Panka zorgt voor de 8-1. Het publiek roept om meer!

Nederland blijft gretig en zeker ook achterin blijft Nederland scherp en fel. Slowakije snakt naar het einde, maar we zijn nog niet halverwege.

9.30. Slowakije mist voor een leeg doel en vergeet de boel dicht te timmeren om een monsterscore te voorkomen. Slowakije heeft ook een extreem jong team met 11 speelsters onder de 17 jaar!

Na een keepsterwissel bij Slowakije heeft Nederland niet meer kunnen scoren.

15.27. Nederland heeft powerplay vanwege herhaalde overtredingen. Anna, Panka, Liselotte, Eva Smal en Suzan voeren hem uit. Er wordt niet gescoord door goed ingrijpen van de keepster. Het tempo zakt een beetje in. Cynthia is scherp achterin.

18.28. De wedstrijd loopt naar het eind van de 2e periode.

19.46. Slowakije scoort de 8-2 na een verdedigende fout van Nederland. Een Slowaakse speelster kan de bal voorgeven vanachter het doel en deze wordt onder de benen van Cynthia door ingetikt.

De tweede periode is voorbij. Nederland kon niet verder doordrukken. De keepsterruil heeft Slowakije weer wat zelfvertrouwen gegeven.

In de derde periode neemt Eva Oosterwegel de plek van Aukje in. De 2e linie blijft vooralsnog ongewijzigd. Laura, Iris, Jikke en Robyn liepen warm in de rust en hopen op een gunstig scoreverloop. Nederland zoekt naar de vorm in de 3e periode.

Slowakije komt op 8-3. Cynthia wordt in een 1 tegen 1 kansloos gelaten na balverlies.

Nederland heeft een doelpunt nodig om Slowakije definitief achter zich te laten.

5.27. Een uitgestelde tijdstraf is bijna fataal. Karien Smit krijgt 2 minuten voor te weinig afstand. Nederland kan oefenen op haar box-play.

7.27. Nederland is weer compleet en heeft de powerplay zonder schade doorstaan. Jikke valt in voor Anna en maakt haar WK-debuut.

8.49. 2-minutenstraf voor Slovakije voor herhaalde overtredingen. Liselotte, Eva S, Faybienne, Suzan en Karien staan in het veld. Panka krijgt rust voor de volgende wedstrijd.

11.35. Ook Iris Stokman komt het veld in voor Panka en maakt haar WK-debuut. Ze schiet meteen gevaarlijk op doel.

14.00. Robyn Winsser komt het veld in plaats van Reineke. Faybienne stopt er ook mee deze wedstrijd.

15.47. Uitstekende redding van Cynthia op een Slowaaks schot. Laura Geelen maakt ook haar debuut. Cynthia mag meteen plaats maken voor Sita Verburgh. Zij is daarmee de laatste debutant van vandaag. Cynthia bleek een lens verloren te zijn.

18.21. Sterk schot van Robyn belandt op de uitstekende Slovaakse keepster na voorbereidend werk van Flor.

De slotsecondes zijn nog voor Slowakije en Nederland ziet het tevreden aan. De eerste overwinning op het WK is een feit en iedereen heeft speelminuten kunnen krijgen. Het was moeilijk een man-of-the-match aan te wijzen. Meeste aanspraak op deze titel maken Eva Smal, Faybienne Kollau, Suzan Hombergen en Panka Semmelink. 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl