Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland naar halve finales B-WK!


15-05-2007; 

Nederland heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales. In de laatste wedstrijd in de voorrondes verslaat Nederland zonder problemen Italie met 8-1. Het doelsaldo is voldoende om zeker te zijn van plaatsing. In de halve finales stuit Nederland waarschijnlijk op Duitsland of Polen.

LIVE VERSLAG

Best player is Eva Smal.

20.00: NEDERLAND BEREIKT DE HALVE FINALES. Japan en Hongarije kunnen gelijk komen in punten, maar dan heeft Nederland het beste doelsaldo.

19.12: De time-out had weinig nut. Nederland speelt de wedstrijd uit zonder nog aan te vallen...

18.42: Nederland neemt nog even een time-out. Natuurlijk leuk moment om nog wat te oefenen... Kijken of ze nog een keer kunnen scoren.

18.21: Er hangen doelpunten in de lucht... wachten tot ze naar beneden vallen.

16.32: Weer een mooi schot van Eva. Weer een rebound weggegeven, maar geen treffer.

15.39: Nederland blijft kansen creeren ook in gewijzigde samenstelling.

14.37: Goede redding van Sita!

13.42: Laura is niet voor niets meegereisd. Ze krijgt weer speelminuten voorin samen met Jikke. Liselotte hoeft zo nodig niet meer na een zeer sterke partij van haar.

13.22: Vrije slag voor Nederland. Internet lag er even uit, maar nu een pass van Aukje op Robyn. Keihard in het doel: 8-1.

10.44: Weer een schot van Robyn. Weer een rebound. Nu maakt Panka een overtreding.

10.08: Doelpunt voor Nederland. 7-1. Kluts voor het doel. Robyn zet goed haar lichaam in het duel. Italie komt er niet uit. Panka schiet en Aukje legt hem netjes in het net .... na de rebound.

9.20: wel scherp blijven achterin. Een italiaanse staat vrij voor Sita. Ze geeft 3 rebounds weg maar scoort zo ook 3 reddingen door razendsnelle bewegingen.

8.37: De andere linie bestaat uit Eva O, Eva S, Karien, Flor en Liselotte nu. Jikke en Iris spelen nu om en om.

7.47: Liselotte weet van 4 meter bijna het plafond te raken. Iris speelt nu weer in een linie met Panka, Anna, Robyn en Aukje. Anna scoort op aangeven van Iris. 6-1

6.31: Een sterk schot van Robyn na goed doorzetten van Anna wordt andermaal gepakt. Helaas geen rebound. Vandaag het visitekaartje van Nederland.

5.27: Karien zit een stuk beter in de wedstrijd als gisteren. Ze staat goed te verdedigen en met haar harde zuivere passes weet ze te zorgen voor een goede opbouw.

4.40: Jikke begint sterkt aan de wedstrijd. Italie moet een time-out aanvragen.

3.34: Eva worstelt zich vrij en schiet hard recht op de keepster. Italie is pas een keer bij het doel in de buurt geweest. Jikke neemt de plek over van Iris.

2.28: Ik kan niet alle schoten noemen. Wel de namen: Panka, Anna, Robyn, Iris en noem maar op. Een doelpunt hangt in de lucht en kan niet uitblijven.

1.37: Liselotte raakt het zijnet na mooi weggedraait te zijn op aangeven van Eva Smal.

1.03: Een schot van Eva Smal gaat rakelings naast en Flor mist op een haar de rebound.

0.30: Het eerste schot is voor Anna. Ze pusht de bal in de handen van de Italiaanse keepster.

0.00: De derde periode staat op het punt van beginnen. Robyn, Iris, Panka, Anna en Aukje staan klaar voor de start.

20.00: Het blijft bij 5-1. De 2e periode is al met al ook voor Nederland. Nederland kan zich echter geen rare acties permitteren.

18.42: Wederom een redding van Sita. Aan de andere kant is het een wonder dat Nederland niet scoort. De italianen spelen met passie maar ook met risico.

17.52: Italie krijgt wat meer lef, maar geeft achterin ook meer ruimte weg. Sita redt uitstekend op een afstandsschot van Italie. Klemvast. Aan de andere kant schiet Liselotte net over.

17.15: Doelpunt voor Italie. Ditmaal verdwijnt de bal achter Sita. Ze ziet de bal niet aankomen door de benenmassa. Italie scoort, maar dit mag geen reden tot paniek zijn gezien het spel tot nu toe. 5-1.

17.07: Het eerste balcontact voor Sita. Ze redt goed op een Italiaanse inzet.

16.11: Bijna weer een doelpunt voor Iris. En bijna nog een doelpunt voor Iris.

15.00: Robyn Winsser krijgt weer speelminuten. Suzan mag rust pakken.

14.59: Sita zit dan wel op doel, maar ze had net zo goed op de bank kunnen blijven zitten... het publiek hoopt eigenlijk op een redding.

13.56: Een schot van Italie belandt op de voet van Suzan. Dit is sinds tijden het laatste wapenfeit van Italie.

13.19: Kermis! Schoten van Anna en Suzan worden gepakt.

12.33: Een schot dit keer van Karien. Weer wordt de rebound gegeven. Nu is het Liselotte die net naast de bal schiet. Sita krijgt in het doel haar minuten. Ze is nog jong en de hoop voor over 2 jaar.

12.02: Nederland speelt sterke powerplay. Eva Smal schiet en Liselotte tikt de rebound in. 5-0.

Iris mag nu de powerplay spelen in plaats van Panka. Ze heeft zelfvertrouwen gekregen van haar doelpunt en de duels worden veel sterker ingezet door haar.

11.03: Een domme handsbal van Italie levert opnieuw een powerplay op voor Nederland.

10.48: Nederland heeft wat pech met de boarding en krijgt de bal er moeilijk uit. Italie speelt beetje op goed geluk.

9.27: DOELPUNT !!!! Eva Oosterwegel krijgt de bal van Eva Smal en schiet hard in vanaf de linkerzijkant. De keepster geeft een rebound weg en Iris "Sweet Sugar" scoort haar eerste voor Nederland.

8.26: Het eerste balcontact van Cynthia. Een schot laag in het midden vanaf de middenlijn. Nederland speelt een degelijke periode en is oppermachtig.

7.10: Italie was net compleet of Anna schiet Nederland naar de 3-0. De assist is van Eva S.

6.48: De powerplay leidt tot hoge druk en veel kansen. De schoten gaan via ieder mogelijk Italiaans rug been en noem maar op over of naast.

6.02: Weer 2 schotkansen voor Nederland. Ze gaan net langs het doel. Het is wachten op een Nederlands doelpunt.

5.31: Nederland begint goed in de powerplay. Eva S speelt Anna aan die net niet het doel weet te vinden.

5.07: 2-minutenstraf voor Italie. Iris wordt herhaald op de stick getikt. Powerplay is voor Eva S, Anna, Panka, Suzan en Liselotte.

4.17: Vrije slag voor Italie op een gevaarlijke plek! Het leidt andermaal tot niets. Italie heeft weinig in te brengen tegen oranje tot nu toe. Nederland moet echter wel een veilige afstand nemen, want Italie heeft eerder aangetoond een vechtploeg te zijn en nooit op te geven.

2.50: Panka "blue eyes" Semmelink, topscoorster van de B tot vandaag toe, schiet net naast.

1.14: Nederland begint weer uitermate aanvallend. Achterin speelt met 1 op 1. Tot nu toe gaat dit goed en kan Nederland gevaarlijker worden voor het doel.

0.00: De 2e periode is begonnen.

20.00: Einde 1e periode. Nederland gaat met een 2-0 voorsprong de rust in.

18.20: Achterin geeft Nederland niets maar dan ook niets weg, maar voorin kan Nederland de bal niet vast houden en voor de rust zorgen. De wedstrijd loopt naar het eind van de eerste periode.

16.50: De toeter van Ingrid is in de handen beland van een Deense ballenjongen. Er is nog nooit zo vaak Holland geroepen dan in deze wedstrijd.

15.20: Liselotte breekt door en wordt gesandwiched. De scheids ziet er slechts een vrije slag in.

14.55: Een schot van Italie gaat via Cynthia over het doel.

14.18: De scheidsrechters houden het duel ontzettend kort tot ongenoegen van wat Nederlandse speelsters.

13.34: Italie probeert meer strijd te leveren, maar Nederland is nog steeds het gevaarlijkst. Een schot van Karien gaat net voorlangs.

12.16: Terugspeelbal door Italie op de keepster. Vrije slag op kansrijke positie. Liselotte scoort uit de vrije slag. Geen assist. Nederland komt op 2-0.

10.26: Polen heeft vandaag van Duitsland gewonnen. Polen lijkt bij winst van Nederland op Italie de volgende tegenstandster van Nederland te worden.

10.08: Aukje voorkomt een tegenaanval met een nuttige overtreding.

9.16: Echt veel kansen weet Nederland nog niet te creeren. De Italianen verdedigen met het hart.

8.00: Panka mist alleen op de keepster.

7.16: Dit soort wedstrijden zijn vreselijk voor Cynthia. Ze heeft echt niets te doen. Toch weet ze goed in te grijpen op een Italiaans schot.

6.20: Eerste schot voor Italie. Cynthia pakt de bal die slecht ingeschoten was.

5.44: Er ontstaat een leuke kluts, maar geen doelpunt. Anna haalt iedere aanval van Italie eruit en speelt puike wedstrijd tot nu toe.

5.43: Vrije slag voor Nederland op kansrijke plek!

4.43: Nederland gaat meteen door. Hoge druk en veel balbezit. Italie is nog niet in de buurt geweest van Cynthia.

4.15: Doelpunt voor Nederland. Anna is oplettend na een schotpoging van Panka. Laag in het doel langs de keepster op: 1-0.

3.01: Nederland speelt hoge druk op Italiaanse helft. Men lijkt vertrouwen te hebben in de wedstrijd.

2.30: Het eerste schot is voor Nederland. Een goed schot van Panka wordt gepakt door de snelle Italiaans keepster. Nederland sluit hoger aan.

1.39: Afwachten in het begin door beide ploegen. Nog geen kans geweest tot nu toe.

0.12: Het eerste balbezit voor Nederland. Een vrije slag op het midden van het veld. Er hangt een goede sfeer in de hal met 2 grote supportersscharen.

De tweede linie bestaat uit Iris, Panka, Anna, Suzan en Aukje. Faybienne krijgt rust.

De eerste linie bestaat uit Cynthia, Eva O, Karien Smit, Eva Smal, Liselotte de Beer en Flor Thijssens

Qua opstelling wilde de coach nog weinig loslaten. Het is ook voor ons afwachten wat er op het veld komt. Het zal veranderen met gisteren.

De volksliederen zijn gespeeld. De zang van Italie was prachtig, maar de dames van Nederland zijn zeker ook prachtig! 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl