Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland uitgeschakeld op WK


17-05-2007; 

Nederland is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het B-WK. Duitsland was na 3x20 minuten te sterk. Met name in de beginfase begon Oranje te wijfelend. De derde periode was geheel een machtsvertoning van oranje, maar de druk kwam te laat om het tij te keren. Morgen speelt Nederland een duel tegen de verliezer van Polen-Hongarije om de 3e plaats. Man of the match werd Suzan Hombergen.

LIVE VERSLAG

20.00: Einde wedstrijd. Nederland kwam dichtbij, maar Duitsland hield wonderbaarlijk stand.

19.20: Nederland scoort vanuit het doelgebied. Doelpunt wordt afgekeurd.

18.39: Nederland pakt time-out. De keepster zal uit het veld gehaald worden en Robyn zal worden ingebracht voor haar schot. Alles of niets nu voor oranje. 2 doelpunten, anderhalve minuut effectieve speeltijd.

17.56: Duitsland raakt de buitenkant van de paal.

17.47: Nog ruim 2 minuten voor het wonder van Fredrikshavn.

17.08: Duitsland is weer compleet.

16.18: De A-arena in Fredrikshavn is een Oranje heksenketel.

15.49: Nog een schot van Eva. Nu is de keepster te sterk. Een schot van Panka gaat net naast.

15.20: 13 seconden zijn genoeg. Anna geeft Eva Smal haar doelpunt. Verwoestend hard heeft Duitsland het nakijken. Nederland komt op 6-4 en houdt een man meer op het veld!

15.07: Nog een tijdstraf voor Duitsland. Nederland komt 5-3 te staan.

14.42: Tijdstraf voor Duitsland. Anna wordt onderuit gehaald als ze wil schieten. Deze powerplay moet leiden tot een Nederlands doelpunt om de wedstrijd te kunnen keren.

13.55: Iris Stokman komt in het veld. Zij zal vertrouwen hebben van de wedstrijd tegen Italie. Faybienne verlaat het veld.

10.31: Goede redding van Sita voorkomt de 7-3. Nederland lijkt even tempo terug te nemen. De gekozen speelstijl kost ook vreselijk veel energie.

9.02: Een lange bal van achteruit zorgt voor veel opwinding voor het Duitse doel. Een doelpunt moet mogelijk zijn nog en dan is alles weer open.

7.49: Nederland gaat vol in de aanval. Het krijgt kansen en gelooft in de goede afloop. Er wordt heel hoge druk gespeeld door Flor en Liselotte.

6.23: ANSCHLUSSTREFFER: Faybienne is terug in het team en schiet de 6-3 in. Anna Kijlstra krijgt de assist.

5.44: Nederland probeert in de 3e periode door een 1-2-2 opstelling wat meer druk voorin te krijgen. Aukje en Karien pakken de punt.

3.53: In de powerplay zijn de kansen voor Nederland. Panka lijkt wat zelfvertrouwen te missen en wacht te lang met de pass. De powerplay wordt goed doorstaan.

2.48: Sita tovert de bal er briljant uit bij een gevaarlijke Duitse aanval. Suzan pakt echter een 2-minutenstraf vanwege liggend spelen. Deze man minder doorkomen. Wellicht ligt er in een snelle eenmans counter nog wat ruimte voor Nederland.

1.52: Duitsland is weer compleet en valt meteen aan. Een schot gaat over.

0.59: Nederland begint met een sterke powerplay. Eva Smal en Robyn Winsser laten zien dat ze schieten kunnen. Helaas nog geen doelpunt, maar het hangt in de lucht.

0.05: Nederland heeft nog anderhalve minuut powerplay. Een doelpunt in de powerplay kan de wedstrijd nog doen keren.

0.00: Sita neemt het doel over van Cynthia. Verder lijken de linies niet gewijzigd. Nederland beseft dat het er nog in zit. Voorin moet hogere druk gespeeld worden. De zwakte van Duitsland ligt, net als bij Nederland overigens vandaag, in de achterhoede.

20.00: In de zoomer schiet Anna net naast.

19.53: Robyn staat in het veld. Vrije slag voor Nederland.

19.35: Tijd om nog even zelfvertrouwen te pakken. Panka breekt door en wordt gehakt. Powerplay voor Nederland.

18.38: Om positieve punten te zien bij Nederland. Liselotte speelt een sterke wedstrijd en probeert het team naar voren te drukken.

16.44: Nederland lijkt het kopje te laten hangen. De passing is ondermaats. Als je het niveau van beide teams ziet zit het er toch echt gewoon in!

13.58: Sita loopt warm langs de kant. Cynthia zit absoluut niet in de wedstrijd.

12.52: Nederland staat op het moment van instorten. Duitsland krijgt grote kansen door grote fouten van de Nederlandse verdediging. Nu speelt Nederland gedwongen op de counter.

12.03: Nederland maakt slordige fouten en een schot vanuit het midden van het veld brengt Duitsland op 6-2. Voorin krijgt Nederland veel kansen, maar het geluk is aan Duitse zijde.

11.07: Ondanks het doelpunt zit het er qua spel zeker in. Belangrijk nu om de draad op te pakken en voorin weer zelfvertrouwen te pakken. Achterin wankelt Duitsland al de hele 2e periode.

11.07: Duitsland neemt weer afstand. Een goed schot is Nederland de baas. 5-2.

9.29: Nederland heeft ongeveer 30 toeschouwers. Duitsland is ook goed vertegenwoordigd.

8.36: DOELPUNT VOOR NEDERLAND. Hardcore Suus voelt de support van haar ouders en tweelingzus met toeter en schiet sterk in na een op een schot van Panka gegeven rebound. Panka werkt aan haar puntenklassement. 4-2 nog steeds voor Duitsland, maar Nederland ruikt Duits Blut.

7.41: Een Duitse meid draait weg bij Eva O en Cynthia pakt de bal uiteindelijk vast in 2 keer.

6.30: Nederland gelooft weer in de wedstrijd en is de 2e periode duidelijk beter dan Duitsland.

5.57: De live-ticker is wederom het meest up-to-date. We lopen voor op de videobeelden!

5.09: 2 goede schoten van Eva O smoren in de Duitse verdediging.

4.48: Duitsland is weer compleet. Nederland blijft aanvallen.

3.53: Een schot van Robyn stuitert via de benen van Liselotte net naast. De powerplay loopt niet zoals gewenst. Duitsland heeft veel balbezit.

2.56: Robyn komt in het veld ipv Suzan voor het schot uit de 2e lijn.

2.39: Een wisselfout bij Duitsland. Nederland krijgt een powerplay mee. Eva, Suzan, Liselotte, Anna, Eva S en Panka staan op het veld.

1.41: 3 schoten achter elkaar worden knap gepakt door de Duitse keepster. IN de counter is Cynthia attent op een hard schot uit de tweede lijn.

1.19: Een schot van Eva S gaat net naast.

0.49: Nederland komt goed uit de kleedkamer.

0.00: De tweede periode is begonnen. Geen wijzigingen in de opstelling.

20.00: De eerste periode is gespeeld. Nederland staat 1-4 achter. De scherpte is de laatste minuten in de eerste periode weer teruggevonden. Hopelijk komen ze ook zo uit de kleedkamer en kunnen Jorg en Philippe hen nog wat bemoedigende woorden toespreken.

19.22: Flor laat zien ook goed te kunnen verdedigen. Ze helpt goed mee om ervoor te zorgen dat Duitsland niet meer kan scoren.

18.30: Een schot van Panka gaat voor langs. Helaas raakt ze 'm niet lekker. De spirit is bij haar ook weer terug en dat belooft wat goeds voor de rest van de wedstrijd en haar topscoorders positie in de B-divisie.

17.30: Faybienne komt weer op stoom. Ze wint weer een aantal persoonlijke duels. Dat moet haar zelfvertrouwen geven en we verwachten nog wel een puntje van haar deze wedstrijd.

15.46: En die komt er ook!!! Suzan weet haar eerste doelpunt van het toernooi te scoren. 1-4! Een mooi schot van Suzan weet het net te raken; geen assist. Ze twijfelt geen moment en schiet 'm snoeihard in. Dit biedt weer perspectief en het publiek juicht Nederland er doorheen!

14.32: Duitsland scoort de 0-4 uit de powerplay. Het Nederlandse publiek is het er niet mee eens omdat Cynthia op haar handen wordt geslagen. Nederland heeft echt een doelpunt nodig!

12.46: Uitgestelde tijdstraf tegen Nederland vanwege blokkeren van de stick door Eva O. Box wordt gespeeld door Eva S., Anna, Panka en Suzan.

11.35: Een Duitse mag het nogmaals proberen in een 1-1 situatie op Cynthia. Dit keer wint alweer Cynthia.

11.01: Duitsland krijgt redelijk veel ruimte en kansen om te schieten. Gelukkig zit Cynthia er nog!

9.52: Duitsland scoort het derde doelpunt van de wedstrijd. Ze laten zien fysiek sterker te zijn en dit resulteert andermaal in een doelpunt: 0-3. Nederland moet ťcht een tandje erbij gaan zetten.

8.55: Een gevaarlijk schot van Duitsland gaat net over. Nederland moet scherp blijven om de Duitsers te stoppen.

7.00: Doelpunt voor Duitsland. Een schot op goal van Duitsland komt ongelukkig terecht. Nederland kijkt tegen een 0-2 achterstand aan.

6.00: Beide partijen laten zien echt voor de winst te willen knokken. Er zijn veel aanvallen beide kanten op. Het is een spannende wedstrijd.

4.58: De tegenactie van Duitsland komt met een snelle uitbraak. Een Duitse aanvalster mag alleen op Cynthia afkomen, maar zij laat zien dit toernooi uitstekend in vorm te zijn en weet knap het net leeg te houden.

4.30: Een hele grote kans voor Eva O. Liselotte weet de bal goed te onderscheppen en fysiek is ze sterker dan de Duiste. Ze passt de bal aan Eva O. maar de Duitse keepster weet goed te redden.

2.35: Nederland is ook de eerste paar keer gevaarlijk eruit gekomen met een aanval die door Faybienne is opgezet. Maar het heeft tot nu toe nog niet tot een doelpunt geleid.

1.25: Duitsland scoort het eerste doelpunt tegen. Schot op doel wordt in eerste instantie gered door Cynthia, maar ze heeft de bal niet klemvast, waardoor een Duitse speelster de bal in het net weet te tikken: 0-1.

0.55: Lijn 2 bestaat uit Karien Smit, Eva Oosterwegel, Eva Smal, Liselotte de Beer en Flor Thijssens.

0.00: Lijn 1 wordt bij Nederland weer gevormd door: Cynthia Littooij, Aukje Zielinski, Suzan Hombergen, Anna Kijlstra, Faybienne Kollau en Panka Semmelink. Faybienne heeft een wedstrijd rust kunnen pakken om nu weer helemaal te kunnen vlammen. Dat belooft wat!

0.00: De dames van Nederland zijn aan het inspelen en maken een gespannen, maar geconcentreerde indruk. De eerste tik is weer uitgedeeld. De tribune is oranje gekleurd en het volkslied werd uit volle borst meegezongen. De Duitsers hoor je hier bijna niet. 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl