Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland pakt 4e plek op het B-WK


18-05-2007; 

Nederland is 14e geeindigd op het WK. In de B-divisie eindigde Nederland als 4e. Tegenstandster was opnieuw Hongarije. In de voorrondes was Hongarije met 6-4 nog Nederland de baas. Waar Nederland na de halve finales teleurgesteld afdroop was de smart bij Hongarije nog veel groter. De Hongaren stonden in hun halve finales met 4-1 voor maar wisten het in een miraculeuze laatste 5 minuten nog met 6-4 uit handen te geven aan de Polen. In deze wedstrijd hielden de Hongaren stand. Met 4-2 werd Nederland professioneel aan de kant gezet en de vroege voorsprong in stand gehouden. Flor Thijssens werd man of the match bij Nederland.

LIVE VERSLAG

19.47: De beslissing is gevallen. Hongarije scoort in het lege doel. Nederland wordt 4e op het WK. Een uitstekende prestatie als je bekijkt dat Nederland 2 jaar geleden alleen Spanje wist voor te blijven op het WK

19.00: een minuut te gaan...

17.34: Nederland houdt Eva en Anna achterin en omsingelt het Hongaarse doel. Sita is het veld uit.

17.19: Nederland neemt nu ook de time-out.

17.13: Slotfase van de wedstrijd. Het kan alle kanten op. Nederland heeft nog time-out en kan de keepster er nog uithalen.

16.43: Robyn komt in de ploeg. Dit illustreert de hoge druk. Aan de andere kant breekt er een Hongaarse door. Sita grijpt knap in.

16.03: Nederland speelt extreem hoge druk. Krijgt ook veel kansen, maar speelt ook Hongarije in de kaart dat nog steeds loert op de counter.

15.08: Met man en macht worden de scherpe counters van Hongarije tegengehouden. Sita, Karien en Eva liggen nu goed in de weg.

15.02: Time-out voor Hongarije. Ook Nederland lijkt wat te willen doen. Robyn liep warm langs de kant.

11.14: Nederland staat met de rug tegen de muur. Dit zijn belangrijke minuten om goed door te komen.

10.29: vrije slag voor Nederland. Faybienne kan de bal bijna intikken. Een Hongaarse speelster wordt geraakt aan het hoofd. Er was geen opzet in het spel.

9.36: De spanning is merkbaar op het veld. Beide teams komen niet meer tot een goede opbouw.

6.35: Anna krijgt de bal, wil passen, maar wordt door schijnbeweging vrij gelaten. Ze waagt de kans en scoort. Nederland is terug in de wedstrijd: 3-2. De assist is van Panka Semmelink, die hiermee goede zaken doet in het topscoordersklassement.

6.20: Nederland houdt nog een halve minuut de powerplay.

6.20: Eva Smal laat zich in de counter door een Hongaarse speelster beet nemen. Zij omspeelt knap Sita. Hongarije leidt met 3-1. Nederland moet uit ander vaatje tappen om dit nog recht te breien.

5.28: Panka wacht iets te lang met het schot waardoor de keepster nog een kans krijgt. Hongarije neemt veel risico en wankelt achterin.

4.49: Robyn schiet snoeihard naast het doel. Nederland speelt over het algemeen sterke powerplays.

4.46: Nu mag Nederland het laten zien. Een tijdstraf voor Hongarije. Robyn komt het veld in voor het verwoestende schot.

4.19: Nederland is weer op sterkte. Weer niets aan de hand. Enige kans was die van Anna.

3.13: De eerste kans is voor Nederland met een man minder. Anna zet goed door en schiet op de keepster.

2.19: 2 minuten voor Eva Smal vanwege incorrect duwen.

2.10: Nederland moet alle energie die er nog inzit nu inzetten. Vanavond is de BBQ met de supporters en dan mag men uitrusten.

1.07: Een onachtzaamheid bij Nederland. Goeie uitworp van de keepster zet opnieuw de nummer 11 vrij voor de keep. 2-1 voor Hongarije.

0.00: Iris staat weer in het veld voor Faybienne.

20.00: 1-1 na 2 periodes. Het is geen floorballuitslag, maar de keepsters zijn ook ijzersterk.

19.28: De wedstrijd is extreem spannend tot de laatste seconden. Nu is Hongarije weer gevaarlijk met een schot voorlangs. Nederland speelt laatste seconden netjes uit.

18.39: Aukje en Suzan winnen op dit moment ieder duel. Zij zijn ook bij uitstek de fysiek ingestelde speelsters.

17.27: Flor passt op Aukje en Aukje tikt door naar Panka. Panka schiet via Hongaarse stick over het doel.

16.10: Liselotte breekt door en stuit op de vreselijk sterke Hongaarse keepster. Man of the match bij Hongarije staat inmiddels al vast.

14.56: Een schot van Eva Smal gaat over.

14.11: Nederland is weer compleet. De Hongaren hebben geen kans kunnen creeren. Suzan heeft weer nieuwe stick gepakt.

13.26: Voorlopig redt Nederland het zonder kansen weg te geven.

12.11: De stick van Suzan breekt bij een noodlottige tackel. Ze mag meteen 2 minuten gaan zitten voor obstructie.

11.40: Aan de andere kant krijgt Nederland weer goede kansen op de voorsprong. De wedstrijd lijkt nu te zijn begonnen.

11.03: Sita laat zien waarom zij het doel verdedigt. Haar aggressieve manier van keepen werkt nu positief op een uitworp van haar Hongaarse collega. Ze schot tenauwernood de bal voor de stick van de Hongaren weg.

10.11: Faybienne neemt zodadelijk de plek in van Iris. Dit was volgens het strijdplan. Beide dames zouden een halve wedstrijd spelen. Faybienne heeft al veel punten gescoord in haar combi met Panka.

9.52: Nederland gaat meteen door en lijkt alles van zich af te gooien. Een schot van Panka gaat net naast.

9.34: VERJAARDAGSCADEAUTJE VOOR EVA O: Zij schiet onder de Hongaarse keepster door knap de 1-1 binnen! Flor krijgt de assist.

8.16: Een beenreflex van Sita voorkomt de 2-0.

7.12: Groot verschil met de eerste wedstrijd is dat nu de snelle Nederlandse aanvalsters komen helpen om de snelle Hongaren tegen te houden bij een counter. Zonder hulp redt de verdediging het niet.

6.17: Nu een schot van Eva Smal dat net over gaat. Achterin is het steeds weer het gevaar van de snelle uitbraak.

4.37: De tweede periode is rommelig en fel. Nederland is duidelijk beter dan in de eerste periode. Anna schiet goed op doel.

3.22: Ook de Finse dames komen een kijkje nemen zien Nederland fel in de duels.

2.30: Nederland komt sterk uit de startblokken. Het publiek wordt ook langzaam wakker.

0.00: Nederland begint de tweede periode ongewijzigd.

19.54: 6 seconden voor een vrije slag van Nederland op goede plek. Het mag niet baten. De ruststand blijft 1-0.

19.36: Eva Smal krijgt elleboogje in haar gezicht. Dit zal haar ongetwijfeld extra peper in de r... geven die we in de 2e periode kunnen gebruiken.

18.32: Een schot van Suzan gaat over het doel.

18.00: Nog 2 minuten in de eerste periode. Zolang het spannend is qua stand is er alles mogelijk. De Hongaren zijn met name sneller dan Nederland, maar Nederland combineert beter.

16.54: Nederland heeft de 2 minuten goed doorstaan zonder al teveel problemen.

15.22: Polen wist 2x te scoren vanuit een man minder, maar Nederland kan op dit moment enkel de boel dichttimmeren.

14.54: Een 2-minutentijdstraf voor Nederland voor sticklifting. De Hongaren draaien gemakkelijk weg bij Nederland en Eva O moet ingrijpen.

13.34: Nederland verdedigt met man en macht, maar wordt net als in de eerste wedstrijd wat meer teruggedrongen.

12.23: Reineke stond goed te spelen, maar heeft toch teveel last van haar rug. Karien komt het veld in.

11.53: Goed doorzetten van Reineke zet Liselotte in stelling. Liselotte schiet strak in, maar de keepster heeft een uitstekende reflex.

10.57: Het is tactisch steekspel. Nederland is bang de bal te verliezen en probeert voorzichtig de aanval te pakken.

7.46: Reineke zit goed in de wedstrijd. Ze is achterin snel en fel genoeg om de Hongaren tot nu toe tegen te houden. Ook heeft ze een goed schot.

6.56: Het publiek moet duidelijk nog even wakker worden.

5.59: De snelle Hongaarse nummer 11 schiet knap in na Aukje aan de kan te hebben gezet. 1-0 voor Hongarije. Hongarije weet gelukkig wat het is om een voorsprong te verspelen.

5.14: Nederland heeft gekozen voor de opstelling om fysiek niet overlopen te worden door de sterke en snelle Hongaren. De scheidsrechters lieten in andere wedstrijden extreem veel toe. Dit geeft ook Nederland wat meer middelen achterin.

3.51: Sita is met haar 18 jaar de jongste speelster in het Nederlandse team. De gemiddelde leeftijd van Nederland ligt op 24,5 jaar.

3.13: Een gevaarlijke Hongaarse uitbraak wordt gestopt door Sita.

2.01: Nederland jaagt hoog door op Hongarije en krijgt een goede kans via Anna. Hongarije laat meteen zien dat het snel is op de counter. De Hongaarse keepster heeft een geweldige uitworp. In de wedstrijd tegen Japan kreeg ze op basis van deze uitworp een assist.

1.14: De tweede linie bestaat uit Liselotte, Flor, Eva S, Reineke en Eva O. Reineke is terug na een vervelende rugblessure en kijkt hoe het gaat. Karien blijft vooralsnog op de bank.

0.09: De snelste wissel ooit. Hongarije wisselt na 9 seconden van linie.

0.00: Nederland begint met Sita, Panka, Iris, Suzan, Aukje en Anna.

De dames hebben er zin in! De gezichtjes zijn wat meer ontspannen dan gisteren. Het zou een mooi cadeautje voor Eva Oosterwegel zijn om op haar verjaardag een bronzen medaille in ontvangst te mogen nemen.

Voor wat betreft de opstelling zijn er de nodige wijzigingen. Sita zal dit keer het doel verdedigen en Faybienne zal de wedstrijd op de bank beginnen, maar wordt waarschijnlijk later in de wedstrijd nog wel ingezet, zodat ze geheel fit de Hongaren kan verrassen met het mooie combinatiespel met Panka. 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl