Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

U19 speelt goede wedstrijd tegen jeugd van Thun


06-11-2007; 

Het U19 herenteam heeft op maandag een oefenwedstrijd gespeeld tegen het u21 van UHT Thun uit Zwitserland. Na nerveuze eerste vijf minuten waarin de oranje jongens onder de indruk waren van de techniek van de jongens uit Thun, ging het U19 steeds beter spelen. De eerste periode eindigde in 4-0 voor Thun, maar de tweede periode bleef beperkt tot 2-0. De verdedigende tactiek uitgezet door de coaches Roland Velu en Phillipe Bannwart werd steeds beter uitgevoerd.

In de derde periode, met zuivere speeltijd, wierpen de jongens de schroom echt van zich af en begonnen meer en meer aan te vallen. En met resultaat! Een prachtig eerste werd gescoord door Thomas van Rijsselt, vanuit de loop mooi in de bovenhoek geschoten. De tweede werd ingetikt door Roderick ter Weele na sterk voorbereidend werk van Matthijs ten Hag.

De jongens hebben veel geleerd in ťťn wedstrijd en hebben kunnen zien waar nog meer training en ervaring toe kan leiden. De jongens van Thun spelen immers soms al wel 10 jaar floorball. Woensdag om 11.00 gaan zij dan ook hun goede verdedigdende lijn met gevaarlijke uitbraken laten zien tegen degradant uit de A-divisie Denemarken.

De dag in Thun werd mede mogelijk gemaakt door Manfred Frey, de vice-voorzitter van UHC Thun, die al eerder de Nederlandse speelsters Anna Kijlstra en Eva Smal naar Zwitserland haalde om daar ervaring op te doen. In de toekomst zullen Nederlandse clubs en de bond nog vaker samenwerken met deze sterke club aan de Thunersee.

/ES 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl