Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

'Van de nul af' - Nederland verliest met 16-1 van zeer goede Denen


07-11-2007;  De Nederlandse jongens hebben vandaag in de eerste wedstrijd op het B-WK verloren van Denemarken met 16-1. Maar ondanks dat de nederlaag groot was, is het team niet ontevreden terug gegaan naar Biel, waar het team overnacht.

Degradant uit de A-poule Denemarken werd al van te voren als een bijna onneembare vesting gezien, en dat bleek in de wedstrijd. De denen speelden een mooi combinatiespel met de meeste goals direct uit een pass.

Nederland heeft echter goed kunnen oefenen met de defensie, en ze speelden in de eerste en aan het eind van derde periode zeer goed. Het laatste doelpunt in de wedstrijd, werd gescoord door Nederland 45 seconden voor tijd, en dat was dan ook verdiend. Het doelpunt werd gescoord door Niek Hovius met een mooie slapshot, direct op een pass van Jochem de Bruin. Na het laatste fluitsignaal werd Jeroen Bart tot Man of the Match verkozen.

Morgen volgt een belangrijke wedstrijd tegen Japan, dat vandaag verloor van Oostenrijk. Japan is een oude bekende van Nederland, want twee jaar geleden op het U19-Wk in Letland werd van Japan verloren in de wedstrijd om de laatste pass. De Nederlandse jongens zijn dan ook gebrand op revanche.

Op de website van het WK wordt gedurende de wedstrijd een livescore bijgehouden.

Ook zijn daar foto's te vinden van de wedstrijd. /ES


 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl