Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Gelijkspel tegen Japan voor Nederlands U19


08-11-2007; De tweede wedstrijd voor de Nederlandse jongens op het WFC U19 in Zwitserland is geŽindigd in gelijkspel, 5 - 5. Na lange tijd voor te hebben gestaan, werd in de enerlaatste minuut juist een achterstand goedgemaakt. Bij winst morgen tegen Oostenrijk, is Nederland echter alsnog door.

In de eerste periode werd geconcentreerd begonnen met het defensieve spel door Nederland. Na 3:41 werd een uitbraak van Nederland beloond met een goal door Niek Hovius, assist van Sven van der Heide. De rest van de periode leverde weinig schotkansen op voor beide teams, maar Nederland bleef het gevaarlijkst.

Na te laat uit de kleedkamer te zijn gekomen na de eerste pauze, begon Nederland voortvarend: de 2-0 viel na 6 seconden (gescoord door Jochem de Bruin op assist van Thomas van Rijsselt). Anderhalve minuut later volgde echter de aansluiter van Japan. In de 8ste minuut van de tweede periode kreeg een Japanse speler een minutenstraf wegens hakken, en Nederland wist dat - net als gisteren tegen Denemarken - met succes uit te spelen. Jochem de Bruin scoorde op een assist voor het goal langs van Niek Hovius. De Nederlandse jongens gingen in de rest van de periode echter steeds meer mee in het tempo van de Japanners, wat resulteerde in twee goals van Japan. De periode einigde in 3-3.

In de laatste periode werd opnieuw een powerplay gespeeld, helaas ditmaal zonder succes. Nederland kwam even later wel weer op voorsprong, door een van richting veranderd schot van Jeroen Bart. Maar ook nu volgde de gelijkmaker snel, een schot van afstand werd net gemist door keeper Daan de Jong, die verder een zeer goede wedstrijd keepte.

Bijna zes minuten voor tijd scoorde Japan nog een goal, volgens de Nederlandse bank onterecht goedgekeurd wegens hakken op de hand van de keeper. De Zweedse scheidsrechters, Fahlander en Andersson, zagen dit echter anders en zo keek Oranje voor het eerst tegen een achterstand aan. De Nederlandse coaches besloten de rest van de periode met een powerlijn te spelen, om zo een gelijkspel of winst te forceren. En dat eerste lukte: in de 59ste minuut scoorde Niek Hovius op aangeven van Sven van der Heide. Na het laatste fluitsignaal werd de 5-5 door sommigen gevierd, anderen baalden dat de twee punten niet binnengehaald waren. Morgen tegen Oostenrijk heeft Nederland het in ieder geval nog allemaal in eigen hand. Man of the match was Jochem de Bruin.

/ES


 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl