Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Update: Nederland 14e op het WK


12-11-2007; 

Het Nederlandse U19-team is afgelopen week veertiende geworden op het WK in Zwitserland. In de laatste poulewedstrijd tegen Oostenrijk werd zeer goed gespeeld, maar het uitblijven van doelpunten aan Nederlandse kant zorgden ervoor dat de punten naar de Oostenrijkers gingen. In de wedstrijd om de 5e/6e plaats op het B-WK werd net verloren van Spanje.

Al met al hebben de 13 heren van Nederland een zeer goede week gehad met een steigende lijn in het spel. Het lage aantal spelers en de relatieve jonge leeftijd van de Oranje-spelers lagen een beter resultaat wellicht in de weg. Voor het komende WK's op heren- en U19-niveau belooft dit team echter veel goeds.

Oostenrijk In de laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen Oostenrijk, debutant op het WK. In hun eerste wedstrijd hadden zij vrij gemakkelijk gewonnen van Japan en tegen Denemarken wisten zij nog behoorlijk wat tegendoelpunten te scoren. De Nederlanders speelden de gehele wedstrijd zeer goed vanuit het tactische defensieve spel. In de eerste periode openden de Oostenrijkers de score in de achtste minuut, maar Thomas van Rijsselt wist gelijk te maken, met een mooi geplaatst schot (15.17). Vlak voor het einde van de periode zette de Oostenrijkers nog even aan, waardoor het chaotisch werd voor het Nederlandse goal: 1-2 voor Oostenrijk (19.57).

In de tweede periode kwamen de Oostenrijkers niet door de Nederlandse defensie heen, maar ondanks grote kansen bleef een gelijkmaker voor Nederland uit. De periode eindigde dan ook in 0-0. In de derde periode ging Nederland offensiever spelen, omdat er gewonnen diende te worden om de halve finale te halen. De Oostenrijkers wisten echter uitstekend te profiteren van de geboden ruimte en zij liepen dan ook uit in de 44ste en 52ste minuut. Nog even wordt door de Nederlanders gespeeld voor een gelijkspel, maar vijf minuten voor tijd werd de tactiek weer gewijzigd: defensief. Door de eindstand op 1-5 te houden werd Nederland nu derde.

Update: Spanje De wedstrijd om de 5e/6e plaats werd gespeeld tegen Spanje. Tweede goalie Sjors Liebregts werd deze wedstrijd ingezet, net als Henri Koops, die beide alleen tegen Denemarken speelminuten hadden gepakt. Nederland startte met verschillende tactieken per lijn: aanvallend voor de één in 2-1-2 opstelling, defensiever voor de andere met een 2-2-1.

De eerste periode ging gelijk op tussen de teams. Om 5:14 opende Spanje de score, maar Nederland wist deze achterstond om te buigen naar een voorsprong (Roderick ter Weele op aangeven van Jochem de Bruin 11:25 en opnieuw Roderick ter Weele, ditmaal op aangeven van Matthijs ten Hag 16:10) In de tussentijd overleefde Nederland de eeste powerplay tegen van het toernooi. Helaas verloor Nederland net als eerder dit toernooi vlak voor de pauze de concentratie: 2-2 op 19:42

In de derde periode werd opnieuw geen gebruik gemaakt van een powerplay door Nederland, en Spanje profiteerde van het uitblijven van een goal door zelf wel driemaal te scoren achter elkaar: 30:31, 31:09 en 32:45. Door een time-out door de Nederlandse coaches lieten de Nederlandse spelers echter de koppen niet hangen. Binnen vier minuten was de achterstand weer verkleind tot één doelpunt verschil (Matthijs ten Hag op aangeven van Roderick ter Weele en diezelfde Ter Weele op aangeven van Henri Koops, met een splijtende pass door het midden).

In de derde en laatste periode van het toernooi werd door de Nederlandse heren gevochten voor een doelpunt, om ten minste een verlenging af te dwingen. De benen bleken echter te vermoeid, en zelfs tweemaal een dubbele powerplay mocht niet baten. De wedstrijd eindigde dan ook in een 4-5 overwinning voor Spanje. Roderick ter Weele wedstrijd man of the match; hij was bij alle doelpunten betrokken.

Algemeen Nederland verbeterde met deze 6e plaats op het WK de laatste plaats van twee jaar geleden. De jongens hebben laten zien dat de jeugdopleidingen in Nederland hun vruchten afwerpen. Het team was echter wel jong en klein, wat ervoor zorgde dat een klinkende resultaat uitbleef. De meeste teams hadden bij uitzondering spelers van 15-16 jaar in de selectie, terwijl dat bij de Nederland meer dan helft was. Met de ervaring van nu kunnen zij over anderhalf jaar echter wel het team gaan trekken, en vanuit de jeugd zullen er nog meer jongens doorstromen. In september 2008 zal Nederland kwalificaties moeten geen spelen voor het WK van mei 2009, we zijn benieuwd!

Puntenlijst:
Roderick ter Weele 3 doelpunten, 1 assist.
Niek Hovius 3 doelpunten, 1 assist.
Jochem de Bruin, 2 doelpunten, 2 assists.
Matthijs ten Hag, 1 doelpunt, 1 assist.
Thomas van Rijsselt, 1 doelpunt, 1 assist.
Sven van der Heide, 2 assists [waarvan één eigenlijk van keeper Daan de Jong /ES]
Jeroen Bart, 1 goal. Henri Koops, 1 assist.

/ES


 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl