Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Kwartfinales beker heren: geen grote verrassingen


25-11-2007; 

Gisteren zijn in Den Haag in de HDM-hallen de kwartfinales van de Nederlandse bekercompetitie bij de heren afgewerkt. Na twee nipte overwinningen en twee ruimere staan er geen grote verrassingen in de halve finale.

In de eerste wedstrijd van de dag speelden FB Agents uit Amsterdam en HDM 2 uit Den Haag tegen elkaar. In een spannende gelijkopgaande wedstrijd, waar HDM 2 in eerste instantie steeds op voorsprong kwam, trok heersend landskampioen FB Agents uiteindelijk toch aan het langste eind. In de laatste tien minuten scoorden zij de gelijkmaker, de 5-4 en 6-4.

De heren van Messed Up uit Enschede speelden tegen Hooked uit Maastricht. De Maastrichtenaren waren met precies genoeg spelers gekomen, dus ze verwachtten een zware wedstrijd. Tot hun grote verrassing kwamen ze op 1-0 voorsprong. Messed Up herstelde de orde al snel en liep uit tot een ruime voorsprong. Toen het laatste eindsignaal klonk was de stand 2-9 in het voordeel van MU.

Tweede divisionist UFC Utrecht hield U.C. Face Off uit Groningen de gehele eerste periode netjes bij, en kwam zelfs op voorsprong. De eerste periode eindigde in 2-2. In de tweede periode liet U.C. Face Off zien waarom zij in de eerste divisie spelen, en onder leiding van international Stephan Widjaja, net teruggekeerd uit Australie, liepen de Groningers uit tot een 2-6 voorsprong. Uiteindelijke eindigde de wedstrijd in een enigszins geflatteerde 4-11 overwinning voor FO.

In de laatste wedstrijd van de dag trof de afgetekende nummer 1 in de competitie van dit jaar, HDM 1, een tegenstander uit Amersfoort: UA Sonics 1. HDM 1 wist in eerste twee periodes van de wedstrijd vrij gemakkelijk uit te lopen, maar de Amersfoorters vochten zich terug in de laatste periode. Die bleek echter 5 minuten te kort om een grote verrassing te bewerkstelligen, en zo ging de ervaren heren van HDM 1 alsnog met de overwinning naar huis.

Op 15 maart 2008 gaat de bekercompetitie verder met de halve finales, van zowel heren als dames (bij de heren Messed Up - FB Agents en HDM 1 - U.C. Face Off 1). Volgende week start de reguliere competitie weer, waar net de beslissingen zijn gevallen in de tweede divisie wat betreft de promotiepoule en de poule om de 7e plaats. Bij de heren en dames 1e divisie zullen in de komende competitierondes nog beslissingen gaan vallen over de promotie/degratie, met bij beide competities nog vele kandidaten die net boven of onder de streep kunnen gaan vallen. Hou de website in de gaten voor uitslagen!

/ES 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl